Devynmečio berniuko, apkaltinto sukėlus gaisrą, kurio metu žuvo penki jo šeimos nariai, mama sako, kad jos sūnus „nėra pabaisa“.

Katrina Alwood pasirodė CBS laidoje „This Morning“ ir paprašė teisėjų atlaidžiau žiūrėti į nusikaltimą, nes berniukas turi psichikos sutrikimų.

Moteris papasakojo, kad Kyle’ui neseniai buvo diagnozuota šizofrenija, bipolinis sutrikimas bei aktyvumo ir dėmesio sutrikimas.

Ponia K. Alwood sakė: „Visi į jį žiūri kaip į pabaisą, tačiau jis ne toks. Žmonės klysta, mano sūnus irgi suklydo. Sutinku, tai siaubinga tragedija, tačiau vis tiek negalima sugriauti jo gyvenimo.“

Kyle’as kaltinamas nužudęs netikrą broliuką (dvejų metų amžiaus Daemeoną Wallą), netikrą sesutę (vienų metų amžiaus Ariel Wall), dvejų metų amžiaus pusseserę Rose Alwood ir patėvį Jasoną Wallą, kuriam buvo 34-eri. Taip pat jis kaltinamas nužudęs vaikų prosenelę iš mamos pusės – 69-erių metų amžiaus Kathryn Murray.

Gaisras kilo balandžio 6 d. Timberline priekabinių namelių parke, esančiame Ilinojaus valstijos viduryje. Apygardos koroneris nustatė, kad gaisras buvo sukeltas tyčia. Visos priekabiniame namelyje buvusios aukos mirė uždususios nuo dūmų.

Ponia K. Alwood, kuri buvo susižadėjusi su J. Wallu, prisiminė tą akimirką, kai išvydo liepsnose paskendusį priekabinį namelį.

Ji stovėjo prie lango ir kartojo vaikams bei J. Wallui, kad „juos myli“, bei labai apgailestavo, jog negali jų išgelbėti.

K. Alwood pareiškė, kad tebemyli savo sūnų „nepaisant nelaimės“, nepaisant jos sesers prašymo išsiųsti berniuką į paauglių kardomąjį kalėjimą, o paskui – uždaryti į suaugusiųjų kalėjimą.

Samantha Alwood sakė, jog jos sūnėnas Kyle’as „žinojo, ką gali ugnis“, todėl turėtų būti tinkamai nubaustas.

Jos dukters Rose nekrologas pasirodė internete. Jame rašoma, kad mergaitė „mėgo sėdėti seneliui ant kelių ir žiūrėti futbolą bei taisyti įvairius daiktus su mylimu tėčiu Mike’u“.

Kitų gaisre žuvusių vaikų bei Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės veterano J. Wallo nekrologai taip pat buvo paskelbti elektroninėje erdvėje.

JAV žiniasklaida praneša, kad Kyle’as, kuriam gaisro metu buvo aštuoneri, yra jauniausias dėl masinės žmogžudystės apkaltintas vaikas per pastaruosius 13-a metų.

Berniukas dar nebuvo sulaikytas ir gyvena su giminaičiais nežinomoje vietoje, nes sulaukė ne vieno grasinimo susidoroti. Prieš teismą Kyle’as turėtų stoti spalio 21 d. Jei bus pripažintas kaltu, greičiausiai jam bus skirta lygtinė penkerių metų laisvės atėmimo bausmė ir psichologo konsultacijos.