Pranešama, kad susitikimas vyks Baltųjų rūmų Ovaliajame kabinete. Jis prasidės 14 val. 45 min. (21 val. 45 min. Lietuvos laiku). Po pusantros valandos prezidento darbotvarkėje numatytas kitas susitikimas.

JAV ir Kinijos vyriausieji derybininkai ketvirtadienį atnaujino dvišales derybas dėl prekybos. Kinijos vicepremjeras ir vyriausiasis derybininkas Liu He Vašingtone susitiko derybų su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu ir iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu. Skelbta, kad jei šios derybos bus sėkmingos, penktadienį Liu He gali susitikti su D. Trumpu.

Ketvirtadienį D. Trumpas leido suprasti, kad jo prekybos mūšyje su Kinija buvo padaryta tam tikra pažanga: prezidento teigimu, derybos dėl prekybos „vyksta labai gerai“.

Naujieji pažangos ženklai pasirodė po įtemptos savaitės, kurios metu Vašingtonas ėmėsi naujų agresyvių priemonių prieš Pekiną, ir atrodė, jog likus vos kelioms dienoms iki 250 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms taikomų JAV importo muitų padidinimo, derybos juda link aklavietės.

Spaudimas abiem šalims spręsti prekybos nesutarimus pastarosiomis savaitėmis dar padidėjo, nes vis labiau aiškėja, kad JAV ir Kinijos prekybos karas, kuris tęsiasi jau ilgiau nei metus, kelia grėsmę viso pasaulio ekonomikai ir ta grėsmė vis labiau didėja.

D. Trumpas reikalauja, kad Kinija iš esmės pakeistų savo ekonomikos valdymą, tačiau analitikai sako, jog Pekinas vargu ar imsis ekonominių reformų, kurios galėtų pakirsti komunistų partijos politinę galią.

Todėl rinkose vis garsiau kalbama apie tai, jog dvi šalys ketvirtadienį prasidėjusiose derybose sieks sudaryti dalinį susitarimą, nes tai padėtų sustiprinti pasitikėjimą.