Dėl taifūno „Hagibis“ jau buvo atšauktos dvejos Pasaulio regbio čempionato rungtynės, turėjusios įvykti šeštadienį. Organizatoriai atšaukė planuotas Anglijos ir Prancūzijos rinktinių varžybas netoli Tokijo esančioje Jokohamoje, taip pat Naujosios Zelandijos ir Italijos komandų rungtynes centrinėje Japonijoje esančioje Tojotoje.

Be to, buvo nuspręsta atidėti maratoną Sendajuje ir kituose šiaurinėje pakrantėje esančiuose miesteliuose. Taip pat gali būti paveiktos Japonijos centriniame Sudzukos mieste rengiamos „Formulės 1“ lenktynės.

Taifūno „Hagibis“, kurio pavadinimas išvertus iš filipiniečių kalbos reiškia „greitis“, maksimalus nešamo vėjo greitis siekia 270 km per valandą. Smarkesni vėjo gūsiai buvo užfiksuoti ketvirtadienį vidurdienį, netoli Ramiojo vandenyno Čičio salos, esančios maždaug už 1 tūkst. km nuo Tokijo pietinės pakrantės.

Stichija šiuo metu slenka į šiaurę 20 km per valandą greičiu ir turėtų susilpnėti virš šaltesnių vandenų, artėdama prie Japonijos pagrindinės salos. Pagal smarkumą taifūnas prilygsta 5-os kategorijos uraganui.

Pasak Japonijos meteorologijos tarnybos, „Hagibis“ turėtų pasiekti šalies pakrantę Tokijo rajone vėlai šeštadienį. Sinoptikai paragino gyventojus imtis atsargumo priemonių, kad išvengtų galimo pavojaus gyvybei. Ramiojo vandenyno skalaujama Japonijos pakrantė gali nuo penktadienio sulaukti smarkių liūčių, o aukštos bangos gali sukelti potvynių.

Oro linijos ir geležinkelių tinklai pasiruošę laikinai neteikti paslaugų – tai gali atsiliepti poilsiautojams, planuojantiems keliauti per tris dienas truksiantį savaitgalį, apimantį ir pirmadienį, kai šalyje bus minima Sporto diena.