Socialiniame tinkle „Twitter“ vietos policija informuoja: „Halės mieste telkiamos pajėgos. Remiantis preliminariais duomenimis, yra aukų. Šiuo metu ieškome įtariamojo. Jis slapstosi. Prašome likti namuose ar rasti kitą saugią vietą“.

Kaip skelbia „Bild“, šaudynės įvyko prie sinagogos.

Mažiausiai vienas įtariamasis vilkėjo karinio stiliaus kovine uniforma, jis turėjo „ne vieną ginklą“, transliuotojui MDR sakė vienas liudininkas.

„Bild“ duomenimis, užpuolikas išpuolio metu pasinaudojo pusiau automatiniu ginklu, taip pat metė granatą.

Skelbiama, kad šiuo metu, vykdant policijos operaciją, uždaryta pagrindinė Halės geležinkelio stotis. Išpuolis įvykdytas vienos svarbiausių žydų religinių švenčių – Jom Kipuro – metu.


Halės regiono transliuotojo teigimu, pirmajam įtariamajam pasprukus, netoliese įvyko dar vienos šaudynės. Policijos pareigūnai aptvėrė Pauluso rajoną ir perspėja gretimo miesto Landsbergo gyventojus likti namuose.

Apie 15 val. (Lietuvos laiku) policija paskelbė sulaikiusi vieną asmenį, tačiau kiti įtariamieji gali slapstytis. Spėjama, kad jie paspruko automobiliu. Pareigūnai ir toliau ragina vietinius likti namuose.

Policija: prie sinagogos Halėje šaudė du žmonės

Trečiadienį prie sinagogos Rytų Vokietijos mieste Halėje (Saksonijos – Anhalto federalinė žemė) šaudė du žmonės, jie iš incidento vietos paspruko automobiliu. Tai žurnalistams pranešė policijos atstovas.

Užpuolikai buvo apsirengę lauko uniformomis, jų veidus dengė kaukės. Jie buvo ginkluoti automatiniais ginklais, taip pat, pasak kai kurių šaltinių, pistoletais.

Liudininkai taip pat praneša apie sprogimą žydų kapinėse.

Laikraščio „Bild“ duomenimis, į kapinių teritoriją buvo paleista rankinė granata.

Miesto valdžia pranešė apie „ypatingą situaciją“ Halėje.

Regiono policija permeta visas pajėgas į šį Vokietijos miestą.

Halės policijos pareigūnai pranešė po šaudynių sulaikę vieną žmogų.

Judėjai spalio 8-9 dienomis švenčia vieną svarbiausių savo religinių švenčių – Jom Kipurą (Atpirkimo dieną).

Sprukdamas pateko į avariją

Vienas iš nusikaltėlių, trečiadienį surengusių šaudynes Vokietijos mieste Halėje (Saksonijos – Anhalto federalinė žemė), sprukdamas nuo pareigūnų, pakliuvo į avariją. Tai pranešė leidinys „Bild“.

Gautomis žiniomis, šaulio automobilis susidūrė su sunkvežimiu federalinėje magistralėje B91 už maždaug 40 kilometrų nuo Halės. Pareigūnai automobilio bagažinėje rado ginklą. Kelias buvo uždarytas.

Kol kas policija oficialiai nepatvirtino informacijos apie bėglio sulaikymą.

Anksčiau trečiadienį Halėje prie sinagogos įvyko šaudynės, per kurias žuvo mažiausiai du žmonės. Užpuolikai, kurių, preliminariais duomenimis, buvo dvejetas, paspruko iš incidento vietos. Vėliau policija pranešė sulaikiusi vieną įtariamąjį.

„Bild“ šaltinis Vokietijos saugumo struktūrose informavo, kad vienas iš įtariamųjų yra VFR pilietis. Leidinys nepatikslina, ar omenyje turimas policijos jau sulaikytas įtariamasis, ar tas, kuris kol kas dar slapstosi.

„Bild“ taip pat pranešė, kad vienas iš įtariamųjų buvo ginkluotas, kaip spėjama, sovietiniu Antrojo pasaulinio karo laikų ginklu - Špagino pistoletu-kulkosvaidžiu (PPŠ) su būgnine dėtuve.

Policija: po šaudynių prie sinagogos Halėje sulaikytas vienas žmogus

Trečiadienį po šaudynių prie sinagogos Rytų Vokietijos mieste Halėje (Saksonijos – Anhalto federalinė žemė), per kurias žuvo mažiausiai du žmonės, sulaikytas vienas asmuo. Tai tviteryje pranešė policijos atstovai.

„Mūsų pareigūnai sulaikė vieną žmogų“, - informavo teisėsaugos institucijų atstovai.

Netoli nuo Halės esančio Drezdeno valdžia sugriežtino saugumo priemones prie tenykštės sinagogos. „Dėl dabartinių įvykių Halėje mes imamės griežtesnių saugumo priemonių Drezdeno sinagogoje ir žydų kapinėse“, - cituoja laikraštis „Bild“ Drezdeno policijos atstovą Thomą Geithnerį. Pareigūnai ragina gyventojus neiti iš namų.

Leidinio žiniomis, Halėje į žydų kapinių teritoriją buvo paleista granata. Be to, pranešama apie šaudynes netoli Halės esančiame Vidersdorfo miestelyje.

Koncernas „Deutsche Bahn“ pranešė, kad uždaryta Halės geležinkelio stotis. Pasak laikraščio „Mitteldeutsche Zeitung“, mieste sutelktos didelės policijos pajėgos.

Tenykštis televizijos kanalas MDR, remdamasis mačiusiaisiais, informuoja, kad nusikaltėliai turi kelis šaunamuosius ginklus ir apsirengę karinėmis uniformomis. Policijos duomenimis, šaudė keli žmonės, nusikaltėliai automobiliu važiuoja Leipcigo link.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (327)