Šiuo metu dėl demokratų kandidato į JAV prezidentus nominacijos 2020 metais vyksiančiuose rinkimuose kovoja keliolika pretendentų.

Remiantis tinklapiu „RealClearPolitics“, E. Warren apklausose vidutiniškai remia 26,6 proc. respondentų, o J. Bideną – 26,4 proc. Priešingai nei J. Bidenas, 70-metė Masačūsetso senatorė gali džiaugtis sėkminga rinkimų kampanijos vasara. 76-erių J. Bidenas tuo tarpu į save dėmesį pirmiausiai atkreipė retorikos liapsusais ir sveikatos problemomis.

J. Bideno pavardė, be to, siejama su demokratų siekiamu apkaltos prezidentui Donaldui Trumpui procesu. Šis kaltinamas reikalavęs iš Ukrainos vadovo Volodymyro Zelenskio kompromituojančios medžiagos apie J. Bideną ir jo sūnų Hunterį.

E. Warren pirmauja ir pagal rinkimų kampanijos aukas. Vien tik trečiąjį 2019 metų ketvirtį ji surinko 24,6 mln. dolerių – daug daugiau nei jos partijos priešininkai J. Bidenas ir Barnie‘is Sandersas.

Spalio 15-ąją vyks ketvirtieji demokratų TV debatai. Ohajuje pasirodys 12 geriausius šansus turinčių kandidatų. Dar vieni debatai planuojami lapkričio 20-ąją.