„Rusijos valdžiai nuo liepos 8 dienos uždraudus šios šalies aviakompanijoms skraidinti į Gruziją, formali dingstis uždrausti „Georgian Airway“ skrydžius į Rusiją buvo Rusijos transporto ministerijos pretenzija dėl menamo mūsų 0,8 mln. JAV dolerių vertės įsiskolinimo Rusijos oro navigacijos tarnybai, taip pat tai, kad mes esą neatitinkame aviacijos saugumo reikalavimų“, – pareiškė „Georgian Airway“ vadovas Romanas Bokerija.

„Iš tikrųjų „Georgian Airways“ Rusijos oro navigacijos tarnybai neskolinga, nepaisant to, kad moka triskart daugiau nei Rusijos aviakompanijos. Kalbant apie mūsų saugumą, „Georgian Airways“ rinkoje dirba jau 27 metus, ir niekada neturėjo problemų nė vienoje šalyje, skraidindama į daug Europos valstybių, būdama IATA narė“, – pabrėžė jis.

R. Bokerija priminė, jog tiesioginis susisiekimas tarp Rusijos ir Gruzijos buvo uždraustas Rusijos prezidento Vladimiro Putino politinio atspalvio sprendimu.

„Skrydžių draudimas yra neteisėtas, mes dėl jo patyrėme nuostolių, buvo pažeistos mūsų klientų teisės. Rusijos transporto ministerijos veiksmus ketiname apskųsti Europos teisme, pateikdami 25 mln. JAV dolerių vertės ieškinį“, – sakė „Georgian Airway“ vadovas.