75 puslapių nutarimu, teisėjas Victoras Marrero atmetė D. Trumpo argumentus dėl prezidento teisinio imuniteto. Teisėjas teigė, kad tokio plataus imuniteto statusas „sužlugdytų teisingumo vykdymą“. Jei prezidentas galėtų disponuoti tokio tipo neliečiamybe, tada prezidento asmeninė ir profesinė veiklos neturėtų jokių ribų.

„Šis teismas negali remti tokio kategoriško ir be ribų prezidento imuniteto taikymo, – rašė V. Marrero. Teismas negali sutikti su tokia prezidento neliečiamybe, dėl kurios prezidentas taptų viršesnis už teisinius principus".

D. Trumpas kiek anksčiau pateikė ieškinį prieš Manheteno rajono prokurorą Cyrusą Vance’ą, kuris siekęs prieiti prie senų prezidento mokesčių deklaracijų.

C. Vance‘as nori ištirti D. Trumpo buvusio asmeninio advokato Michaelio Coheno pavedimus Stormy’ai Daniels – aktorei, kuri teigė su D. Trumpu turėjusi romaną, prieš tai, kai šis kandidatavo į prezidentus.
D. Trumpas atsisakė atskleisti savo mokesčių deklaracijas, tad vėliau būta įvairių bandymų jas gauti. Tai pasiekti norėjo ir demokratų vadovaujamų Atstovų rūmų nariai.