33 metų amžiaus S. Kurzo konservatyvi Liaudies partija rugsėjo 29 d. vykusiuose pirmalaikiuose parlamento rinkimuose pelnė 37,5 proc. balsų, tačiau S. Kurzui reikia, kad bent viena iš keturių kitų į parlamentą išrinktų partijų prisijungtų prie koalicijos su juo.

Buvęs kancleris S. Kurzas sakė, kad šią savaitę pradės oficialias derybas su visomis į parlamentą išrinktomis partijomis, atkakliai tvirtindamas, kad kova su nelegalia imigracija išliks svarbiausia užduotimi. Kitomis svarbiomis užduotimis S. Kurzas įvardijo kovą su klimato kaita, socialinės rūpybos sistemos reformas, mokesčių naštos mažinimą ir kita.

Rinkimuose S. Kurzo Liaudies partija iškovojo 71 vietą iš 183 vietų Nacionalinėje Taryboje (parlamento žemuosiuose rūmuose).

Centro kairės Socialdemokratų partija iškovojo 21,2 proc. balsų ir laimėjo 40 vietų, bet tai labai prastas rezultatas šiai partijai. Austrijos laisvės partija taip pat sulaukė gerokai mažesnės paramos – gavo tik 16,2 proc. balsų ir 31 vietą. Žalieji surinko 13,9 proc. balsų ir 26 vietas. Penktoji liko partija Naujoji Austrija ir Liberalų forumas su 8,1 proc. balsų ir 15 vietų.