Ajatola tai pareiškė pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ komentuodamas pastarųjų dienų neramumus kaimyniniame Irake.

“#Iranas ir #Irakas yra dvi šalys, kurių širdys ir sielos persipynusios... Priešai bando dėti nesantaiką, tačiau jiems nepavyks ir jų sąmokslas žlugs“, – sakė A. Khamenei, kurio žodžiai cituojami jo biuro oficialioje tviterio paskyroje.

Valstybinė naujienų agentūra IRNA nurodė, kad aukščiausiasis šalies lyderis taip reagavo į smurtą Irake, kur nuo praėjusio antradienio per antivyriausybinius protestus jau žuvo per 100 žmonių. Pastarąją protestų bangą išprovokavo ilgą laiką visuomenėje tvenkęsis pyktis dėl nuolatinių elektros ir vandens tiekimo sutrikimų bei valdžios korupcijos.

Irako pareigūnai dėl protestuotojų žūties kaltino „diversantus“ ir „snaiperius“.

Iranas paragino savo piliečius, planuojančius vykti piligriminės kelionės į Iraką, atsisakyti šių planų dėl pastarojo smurto proveržio.

Iraną ir Iraką sieja glaudūs, bet sudėtingi ryšiai. 1980–1988 metais šalys buvo įsitraukusios į kruviną tarpusavio karą, o po 2003 metais surengtos JAV vadovautos invazijos, per kurią buvo nuversta diktatoriaus Saddamo Husseino vyriausybė, Teherano įtaka Bagdade smarkiai išaugo.