„Aš šią situaciją matau taip: pastarąją savaitę paviešinti siūlymai reprezentuoja mus – JK, šokančią į sraunioje upėje esančią salą, – B. Johnsonas rašė straipsnyje, kurį išspausdino „Brexit“ remiantys laikraščiai „The Sun on Sunday“ ir „The Sunday Express“. – Jei žadame išstoti su susitarimu, reikia, kad ES taip pat šoktų iš savo upės pusės ir susitiktų mus saloje upės viduryje. Taip ES parodytų norą sudaryti tokį susitarimą, kurį JK parlamentas galėtų paremti.“

ES vadovai atmetė šią savaitę paskelbtus B. Johnsono siūlymus ir paragino jį pateikti paaiškinimų. Airijos sienos klausimas po „Brexit“ vis dar išlieka pagrindine problema ir nesutarimų tarp ES ir JK šaltiniu.

„Mūsų draugams europiečiams sakau: nepraleiskite galimybės, kurią atneša mūsų naujas pasiūlymas“, teigė B. Johnsonas ir paskatino Briuselį prisijungti prie Londono už „derybų stalo“, laikantis „kompromiso ir bendradarbiavimo“ dvasios.

„Galime tai padaryti su susitarimu, jei to nori ES“, – sakė premjeras, prieš tai pabrėžęs, kad JK bloką paliks spalio 31 dieną, su susitarimu arba be jo.