Institucijos atstovė Marija Zacharova nurodė, kad Irano pasiuntinys buvo „iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją, siekiant greitai išsiaiškinti aplinkybes“ ir užtikrinti, kad būtų užtikrinamos areštuotos žurnalistės Julijos Juzik teisės.

M. Zacharova išsamiau nekomentavo incidento.

Rusijos ambasada pranešė naujienų agentūrai AFP paprašiusi suteikti konsulinę prieigą prie sulaikytosios.

„Ji kaltinama dirbusi Izraelio saugumo tarnyboms“, – AFP sakė diplomatinės misijos atstovas Andrejus Ganenka, remdamasis jos motinos žodžiais.

Pasak žurnalisto Boriso Voicechovskio, kurį Rusijos žiniasklaida vadina J. Juzik buvusiu sutuoktiniu, reporterė buvo sulaikyta Irano sostinėje ir uždaryta į tardymo izoliatorių. Šeštadienį sulaikytoji turėtų stoti prieš teismą, sakė B. Voicechovskis.

Jis pridūrė, kad J. Juzik sulaikė Irano revoliucinės gvardijos nariai, išlaužę viešbučio numerio, kur jis buvo apsistojusi, duris. Ketvirtadienį vakare žurnalistei buvo leista trumpai pabendrauti su artimaisiais telefonu.

38 metų J. Juzik dirbo keliems leidiniams, įskaitant rusų kalba leidžiamą JAV savaitraštį „Newsweek“.

Ji taip pat parašiusi dvi knygas, tarp jų – „Beslano žodynas“, paremtas žmonių, išlikusių gyvų po 2004 metais islamo ekstremistų įvykdyto Beslano mokyklos užgrobimo ir pražūtingo jos šturmo, pasakojimais. Per tą tragediją žuvo 334 žmonės, įskaitant 184 vaikus.