„Penki žuvusieji“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Ukrainos infrastruktūros ministras Vladyslavas Kryklijus ir nurodė, kad atliekamas tyrimas.

Pasak jo, lėktuvas „Antonov An-12“, kuriuo skrido septyni įgulos nariai ir vienas keleivis, nukrito netoli Lvovo oro uosto. Lėktuvas pritrūko degalų ir ketino tūpti avariniu būdu.

Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos Lvovo srities vyriausioji valdyba pranešė, kad gelbėtojai iš lėktuvo nuolaužų išgelbėjo tris žmones, kurie yra sužeisti ir paguldyti į ligoninę.

Lvovo meras Andrijus Sadovas sakė, kad įgulos nariai buvo mirtinai prispausti atsipalaidavusio krovinio.

„Kabina visiškai nurėžta, viskas išsibarstę. Lėktuve buvęs krovinys prispaudė ten buvusius žmones, – sakė jis. – Kalbama apie aštuonis įgulos narius. Tris faktiškai pavyko išgelbėti; dėl kitų kol kas jokios teigiamos informacijos nėra. Tačiau daug kūnų dalių išsibarstę prie paties lėktuvo.“

Infrastruktūros ministerija nurodė, kad lėktuvas, kurį eksploatavo Kijeve įsikūrusi kompanija „Ukraine Air Alliance“, skrido iš Vigo Ispanijos šiaurės vakaruose į Stambulą ir planavo nutūpti Lvove pasipildyti degalų. Ukrainos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad lėktuvas nukrito 1,5 km nuo tūpimo tako.

Tačiau Lvovo meras teigė, kad nebuvo planuota, jog šis lėktuvas nusileis, o toks prašymas buvo pateiktas tik paaiškėjus, kad degalai baigiasi.

„Jis [lėktuvas] paprašė avarinės galimybės papildyti degalų atsargas ir tik kelių kilometrų nepriskrido iki tūpimo tako. Netoliese esama gyvenamųjų namų; jeigu jis būtų ten pataikęs – būtų katastrofa“, – pridūrė A. Sadovas.

Lvovo miesto tarybos deputatas Ihoris Zinkevyčius savo ruožtu sakė, kad „viskas lėktuvo kritimo takas buvo užlietas žibalu, todėl keista, kad jis [kuras] baigėsi“.

Ispanijos oro uostų operatorė AENA patvirtino, kad reisu UKL4050 skridęs „Ukraine Air Alliance“ lėktuvas penktadienį iškart po vidurnakčio išskrido iš Vigo oro uosto. Diena anksčiau šis transportinis lėktuvas atskrido į Vigą iš Tulūzos Prancūzijoje.

Užsienio reikalų ministerija nurodė, jog kol kas nėra požymių, kad tarp lėktuvo katastrofos aukų būtų ispanų.