Paauglė nenutylėjo, kai rugsėjį iš jos pabandė pasityčioti JAV prezidentas Donaldas Trumpas, tad ir V. Putino žodžiai neliko be atsako: G. Thunberg, norėdama pajuokti Rusijos vadovo pastabą, atitinkamai pakeitė savo aprašą socialiniame tinkle „Twitter“.

„Gera, bet prastai informuota paauglė“, – taip dabar skamba G. Thunberg prisistatymas socialiniame tinkle „Twitter“.

G. Thunberg, kuri dėl savo aktyvios kovos su klimato kaita buvo nominuota Nobelio premijai, įkvepia labai daug jaunų žmonių visame pasaulyje. Rugsėjį ji iš Europos į Jungtines Valstijas plaukė aplinkos neteršiančia jachta.

Trečiadienį Maskvoje vykusiame energetikos forume V. Putinas aptarė pastarąją G. Thunberg kalbą, kurią paauglė sakė Jungtinėse Tautose. Mergina joje negailėjo kritikos pasaulio lyderiams, pralaimintiems kovą su klimato kaita.

„Turiu jus nuvilti, tačiau man Gretos Thunberg kalba tokio didžiulio įspūdžio nepaliko. Niekas Gretai nepaaiškina, koks sudėtingas ir skirtingas šiandieninis pasaulis. Afrikos ar daugelio Azijos šalių žmonės norėtų gyventi taip pat oriai kaip, pavyzdžiui, švedai“, – pareiškė V. Putinas.

V. Putinas sakė, kad tokie vaikai kaip G. Thunberg, kurie taip aistringai pasisako aplinkosaugos klausimais, turėtų sulaukti palaikymo, bet konkrečiai Gretos tėvus apkaltino piktnaudžiaujant ir išnaudojant tą jos aistrą.

„Kai kas nors vaikus ir paauglius išnaudoja asmeniniais tikslais, jie nusipelno pasmerkimo. Esu tikras, kad Greta gera ir labai nuoširdi mergaitė. Tik suaugusieji turėtų visomis išgalėmis vengti vaikus ir paauglius stumti į tokias ekstremalias situacijas“, – kalbėjo Rusijos prezidentas.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę 16-metė klimato aktyvistė G. Thunberg „patrolino“ JAV prezidentą Donaldą Trumpą. Paauglė ir tuomet pakeitė savo „Twitter“ paskyros informaciją, kad ši atspindėtų JAV prezidento pasityčiojimą iš jos emocingos kalbos, pasakytos pirmadienį Niujorke įvykusio Jungtinių Tautų viršūnių susitikimo dėl klimato metu.

Praėjusią savaitę G. Thunberg piktai kreipėsi į pasaulio lyderius, kaltindama juos „išdavus“ jaunus žmones, nes per ilgai ignoravo klimato krizę.

„Savo tuščiais žodžiais pavogėte mano svajones ir vaikystę, – sakė ji. – Visų ateities kartų žvilgsniai įsmeigti į jus. Jei mus nuvilsite, niekada jums neatleisime. Neleisime išvengti atsakomybės. Nubrėžiame liniją čia ir dabar.“

D. Trumpas „Twitter“ paskelbtoje žinutėje sumenkino 16-os metų amžiaus G. Thunberg išsakytus priekaištus pasaulio lyderiams.

„Ji atrodo labai laiminga mergaitė, laukianti šviesios ir nuostabios ateities. Kaip miela!“ – sarkastiškai parašė prezidentas.

Netrukus švedė nusprendė į šią žinutę atsakyti netiesiogiai, papildžiusi savo „Twitter“ profilį D. Trumpo žodžiais. Tuomet jos profilio aprašymas skambėjo taip: „Labai laiminga mergaitė, laukianti šviesios ir nuostabios ateities.“

Ankstesnis aprašymas buvo toks: „16-os metų amžiaus klimato aktyvistė, serganti Aspergerio sindromu.“