„Amerikiečių kontingento Lenkijoje didinimas yra gynybinio pobūdžio, juo nesiekiama ką nors išprovokuoti. Tai reikalinga, kad užtikrintume savo NATO sąjungininkus, jog laikomės Šiaurės Atlanto sutarties 5-ojo straipsnio [dėl kolektyvinės gynybos], – interviu naujienų portalui tut.by sakė J. Moore. – Dar daugiau, karinio kontingento plėtra Lenkijoje nekelia jokios grėsmės Baltarusijai ir, tikiuosi, kad Rusija to nevertins kaip grėsmės.“

Diplomatė pridūrė, kad Jungtinės Valstijos „sveikina Baltarusijos pasiruošimą bendradarbiauti ginkluotės srityje ir laikytis Vienos sutarties dėl įprastinių ginkluotųjų pajėgų Europoje (CFE)".

„Tikiuosi, nuolat [JAV] ambasadoje Minske reziduojančio karinio atašė buvimas leis išplėsti dialogą tarp mūsų kariškių“, – sakė J. Moore..

Rugsėjo pabaigoje buvo pranešta, kad Lenkijos šiaurėje netoli Redzikovo baigiama įrengti priešraketinės karinės bazė, kurioje bus dislokuotos JAV priešraketinės gynybos sistemos „Aegis“ raketų gaudyklių baterija. Planuojama, kad ją aptarnaus mažiausiai 500 amerikiečių kariškių.

Be to, JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) rugsėjo pabaigoje pasirašė Bendrąją deklaraciją dėl glaudesnio gynybos bendradarbiavimo. Pagal šį dokumentą numatoma, kad dabartinis rotaciniu būdu Lenkijoje dislokuojamų apie 4,5 tūkst. JAV karių kontingentas bus padidintas dar tūkstančiu karių.

D. Trumpas nurodė, kad šie kariai, „labiausiai tikėtina“, bus perkelti iš kitų bazių Europoje ir pridūrė, kad šis žingsnis neatspindi padidėjusios Rusijos grėsmės.