Sakydamas baigiamąją kalbą per savosios Konservatorių partijos metinį suvažiavimą B. Johnsonas pabrėžė, kad naujaisiais planais bus siekiama išspręsti nesutarimus, kaip turi būti užtikrinama, jog siena tarp Airijos ir Šiaurės Airijos po „Brexit“ išliktų atvira.

„Tai yra JK kompromisas“, – premjeras sakė delegatams šiaurės vakariniame Mančesterio mieste ir išreiškė viltį, kad ES lyderiai „tai supranta ir padarys savą kompromisą“.

„Aš labai tikiuosi, kad mūsų draugai tai supranta ir patys padarys kompromisą <...> tačiau nedvejokime sakydami, kad to alternatyva yra pasitraukimas be sutarties“, – sakė B. Johnsonas.

Vis tik jis pažymėjo, kad jeigu taip nenutiks, Britanija išstos iš ES spalio 31-ąją – „kad ir kas nutiktų“.

Išstojimas be sutarties „visiškai nėra baigtis, kurios mes siekiame. Tačiau leiskit jums pasakyti, mano draugai, kad tai baigtis, kuriai esame pasiruošę“, pareiškė B. Johnsonas. Jo žodžius palydėjo garsūs delegatų džiaugsmo šūksniai.

Planuojama, kad B. Johnsonas vėliau trečiadienį telefonu pasikalbės su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu ir aptars atnaujintą Londono pasiūlymą dėl „Brexit“.

Britanijos pramonės konfederacija pareiškė, kad „Brexit“ be sutarties būtų „valstybės valdymo istorinė nesėkmė“, „daugelį metų“ slopinsianti ekonomikos augimą ir prekybą.