Azorų civilinės saugos agentūra pranešė, kad 2-os kategorijos uraganas, slinkdamas vakariniu Portugalijai priklausančio salyno pakraščiu, vartė medžius ir elektros stulpus.

„Lorenzo“ dydžio uraganai yra reti taip toli į šiaurę ir į rytus Atlanto baseine.

Audra, keldama didžiules bangas vandenyno šiaurėje, slenka į šiaurės rytus, Airijos ir Jungtinės Karalystės link. Jis turi susilpnėti iki 1-os kategorijos uragano.

JK meteorologijos biuras ketvirtadienį ir penktadienį prognozuoja „labai stiprius vėjus ir smarkias liūtis“ vakarinėje šalies dalyje.

Azorų civilinės saugos agentūros vadovas Carlosas Nevesas sakė, kad dviejų namų gyventojai buvo saugiai evakuoti, apie sužeidimus nepranešama. Pasak jo, komandos šalina nuo kelių išverstus medžius ir atkuria elektros tiekimą.

Portugalijos meteorologijos agentūra pranešė, kad vėjo gūsių greitis siekė 145 km per val. – tai yra mažiau nei prognozuota, nes „Lorenzo“ virš šaltesnių vandenų susilpnėjo.

Portugalijos premjeras Antonio Costa sakė, kad auštant kalbėjosi su Azorų pareigūnais ir kad uragano pavojaus pikas praėjo be rimtų incidentų.

„Laimei, viskas rodo, kad padėtis nebuvo tokia bloga, kaip baimintasi“, – žurnalistams Lisabonoje sakė A. Costa.

Devyniose vulkaninėse Azorų salose gyvena 250 tūkst. žmonių.

Salyno pareigūnai artinantis „Lorenzo“ septyniose salose paskelbė „raudono“ laipsnio pavojų. Buvo atšauktos pamokos mokyklose, uždarytos valstybinės įstaigos, žmonėms nurodyta trečiadienį likti namuose.

Azorų oro linijos SATA atšaukė visus skrydžius į salyną, o kai kuriose salose buvo uždaryti uostai.