„Pasirašėme“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pasakė jis.

„Steinmeierio formulė“ pavadinta Vokietijos prezidento Franko-Walterio Steinmeierio vardu. Ji numato, kad iki galimų vietos rinkimų Donecke ir Luhanske šioms sritims būtų laikinai taikomas ypatingasis statusas. Tuo atveju, jei po rinkimų Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuras galutinėje ataskaitoje patvirtintų, kad balsavimas vyko laikantis demokratijos principų, jo rezultatai įgautų nuolatinę teisinę galią.

„Visų Kontaktinės grupės narių, įskaitant Ukrainą, dokumento su „Steinmaierio formule“ pasirašymas sudaro sąlygas „Normandijos ketverto“ viršūnių susitikimui sušaukti“, – sakė šaltinis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pareiškė, kad jau netrukus tikisi „Normandijos ketverto“ viršūnių susitikimo, ir išreiškė viltį, kad jis atneš apčiuopiamų rezultatų.

„Artimiausiomis savaitėmis mes surengsime viršūnių susitikimą „Normandijos formatu“ valstybių ir vyriausybių vadovų lygmenyje“, – sakė jis kalbėdamas Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) antradienį.

Jis išreiškė viltį, kad viršūnių susitikimas leis „įveikti naujus etapus“.

„Kalbama apie taip vadinamą „Steinmaierio formulę“, apie Minsko susitarimų vykdymą, apie demarkacijos liniją, apie Donbasą, apie Kremlių“, – pridūrė E. Macronas.

Atsakydamas į klausimą dėl Krymo E. Macronas pabrėžė, kad Prancūzijos sprendimas siekti dialogo su Maskva nereiškia, kad Paryžius yra pasiruošęs taikstytis su Maskvos veiksmais Ukrainos atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)