J. Chiracas, kurio tris dešimtmečius trukusią politinę karjerą vainikavo 12 prezidentavimo metų (1995–2007), mirė ketvirtadienį būdamas 86-erių.

Tarp lyderių, dalyvaujančių pamaldose Šv. Sulpicijaus bažnyčioje sostinės centre, yra Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas.

Pirmadienį, nacionalinio gedulo dieną, visose šalies valstybinėse institucijose ir mokyklose velionis prezidentas taip pat bus pagerbtas tylos minute.

Plojant prie bažnyčios susirinkusiems žmonėms, Prancūzijos vėliava uždengtą J. Chiraco karstą į bažnyčią įnešė jo buvę asmens sargybiniai.

Laidotuvių pamaldose dalyvauja dabartinis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, o tarp atvykusių užsienio lyderių taip pat yra Kataro emyras šeichas Tamimas bin Hamadas al Thani, Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris.

J. Chiraco našlė Bernadette, kurios sveikata, kaip pranešama, silpna, anksčiau dalyvavo privačiose pamaldose, bet pagrindinėje ceremonijoje jos nebuvo.

Tarp dalyvių yra iškart po J. Chiraco valdę Nicolas Sarkozy ir Francois Hollande'as, taip pat retai viešumoje bepasirodantis 93 metų trečiasis Penktosios respublikos prezidentas Valery Giscard'as d'Estaing'as, kuris jau pergyveno savo įpėdinius Francois Mitterrandą, mirusį 1996 metais, ir J. Chiracą.

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen, kurios tėvas ir buvęs kraštutinių dešiniųjų lyderis Jeanas-Marie Le Penas buvo nesutaikomas J. Chiraco priešininkas, galiausiai nusprendė nedalyvauti laidotuvių pamaldose, velionio šeimai leidus suprasti, kad ji nebūtų laukiama.