„Per šiuos rinkimus turime daugiausiai balsų“, – per spaudos konferenciją sakė A. Abdullah.

„Rezultatus paskelbs NRK (Nepriklausoma rinkimų komisija), bet mes turim daugumą balsų. Antrojo rinkimų rato nebus“, – pabrėžė jis.

A. Abdullah dėl prezidento posto varžosi jau trečiąkart; jis pralaimėjo rinkimus 2009 ir 2014 metais.

Šįkart kandidatas paskelbė, kad jo komanda „sudarys naują vyriausybę“.

Tačiau NRK aukšto rango pareigūnas Habibas Rahmanas Nangas pasmerkė A. Abdullah pareiškimą kaip pernelyg ankstyvą.

„Joks kandidatas neturi teisės pasiskelbti laimėtoju, – sakė jis. – Pagal įstatymus, NRK nusprendžia, kas tapo laimėtoju.“

Prognozuojama, kad šeštadienį vykusių rinkimų pirminiai rezultatai bus paskelbti ne anksčiau kaip spalio 19 dieną.

A. Abdullah taip pat paminėjo gavęs pranešimų apie „kai kurių vyriausybės pareigūnų“ kišimąsi į rinkimų procesą, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

Šie jo komentarai nuskambėjo, kai socialiniuose tinkluose buvo paskelbti keli vaizdo įrašai, esą rodantys, kaip rinkimų darbuotojai į balsadėžes kiša suklastotus balsalapius.

Kad laimėtų per pirmąjį ratą, kuris nors iš kandidatų turi surinkti daugiau kaip 50 proc. balsų. Jeigu taip nenutiks, daugiausiai balsų surinkę du kandidatai varžysis per lapkritį vyksiantį antrąjį turą.

Nors buvo įregistruota daug kandidatų, šie rinkimai laikyti daugiausiai A. Abdullah ir A. Ghani varžybomis.

Jiedu yra prisiekę varžovai ir 2014 metais kovojo per užginčytus rinkimus abu pasiskelbė laimėtojais. Tąsyk rinkimai buvo taip smarkiai aptemdyti klastojimų ir smurto, kad šalyje kilo konstitucinė krizė, o tuomečio JAV prezidento Baracko Obamos administracija pasiūlė kompromisą, pagal kurį A. Abdullah buvo paskirtas antrasis pagal rangą postas.