B. Netanyahu, kuris po aiškaus nugalėtojo neiškėlusių rinkimų bando suformuoti naują vyriausybę, prieš rinkimus žadėjo aneksuoti Jordano slėnį ir šiaurines Negyvosios jūros pakrantes.

Šį pažadą pasmerkė daugelis pasaulio lyderių, įskaitant JT generalinį sekretorių Antonio Guterresą, kuris perspėjo, kad tai pažeistų tarptautinę teisę.

„Jei... Izraelio vyriausybė vykdys šį planą, mūsų atsakas bus tas, kad visi pasirašyti susitarimai su okupacine vyriausybe ir bet kokie įsipareigojimai bus nutraukti, – sakė M. Abbasas. – Turime teisę ginti savo teises visomis įmanomomis priemonėmis, nepriklausomai nuo pasekmių, likdami įsipareigoję tarptautinei teisei ir kovai su terorizmu.“

Panašiai M. Abbasas kalbėjo liepos mėnesį, bet jokių tolesnių veiksmų nesiėmė.

10-ojo dešimtmečio pradžioje Izraelis ir Palestinos išvadavimo organizacija (PIO), kuriai tuo metu vadovavo Yasseras Arafatas, remiant JAV pasirašė virtinę taikos susitarimų.

Jie turėjo galioti pereinamuoju penkerių metų laikotarpiu, bet susitarimo ilgesniam laikui nepavyko pasiekti, o 2000-aisiais kilo antrasis palestiniečių sukilimas – intifada.