„Kiek man yra žinoma ir kiek iki šiol mačiau, visi Valstybės departamento pareigūnų veiksmai buvo visiškai tinkami“, – žurnalistams sakė M. Pompeo.

Jo teigimu, visi kontaktai „atitiko mūsų turėtus uždavinius“: pagerinti santykius su naujuoju Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir padėti jam siekti savo tikslo „sustabdyti korupciją Ukrainoje“.

„Tikimės, kad galime jam padėti veikti ir to pasiekti. Tai būtų gerai Ukrainai, tai būtų gerai Europai, taip pat tai... atstumtų Rusiją“, – tvirtino M. Pompeo.

JAV Kongresas anksčiau paskelbė vieno informatoriaus skundą, kuriame Baltieji rūmai kaltinami mėginus „paslėpti“ amerikiečių prezidento Donaldo Trumpo pokalbio, per kurį šis prašė Kijevo įsikišimo siekdamas paveikti 2020-ųjų JAV rinkimus, stenogramą.

Tuo metu televizija „NBC News“ pranešė, kad specialusis Valstybės departamento pasiuntinys Ukrainai Kurtas Volkeris paskyrė vieną pareigūną Kijeve palaikyti ryšius su D. Trumpo advokatu Rudy Giuliani, remiančiu idėją dėl tyrimo prieš J. Bideną, kuris yra vienas iš realiausių pretendentų tapti Demokratų partijos kandidatu 2020-ųjų rinkimuose.