Užsidegus produktų saugyklai, priklausančiai vienai JAV bendrovei, kurios savininkas yra milijardierius Warrenas Buffetas, su liepsnomis kovojo 200 ugniagesių ir 60 priešgaisrinių automobilių.

Pajūrio Senos departamento administracija ragino žmones vengti nebūtinų kelionių šiame regione dėl gaisro bendrovės „Lubrizol“ fabrike. Vidaus reikalų ministerija per „Twitter“ informavo, kad aplinkinės mokyklos ir vaikų darželiai buvo uždaryti, o gyventojams buvo rekomenduota likti namuose.

„Nepanikuokime dėl šios padėties, bet mums reikia būti labai atsargiems“, – radijui RTL sakė vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras. Jis pridūrė, kad „neturime jokios priežasties manyti, kad esama pavojaus dėl dūmų“.

Televizijos BFM parodytame vaizdo įraše matyti didžiulės oranžinės liepsnos ir tiršti juodi dūmai, kylantys virš gamyklos, taip pat buvo girdimas sirenų gausmas.

Incidento priežastys tiriamos.

„Lubrizol“ tinklalapyje nurodoma, kad įmonė gamina priedus tepalams ir dažams. Bendrovė pranešimų apie gaisrą kol kas nekomentavo.

2013 metais iš šios įmonės nutekėjo didelis kiekis itin nemalonaus kvapo merkaptano dujų.

Tąsyk vėjas šią dvoko bangą atnešė iki pat Paryžiaus, skundėsi netgi pietų Anglijos gyventojai.

2015 metais iš šios įmonės į Ruano, garsėjančio savo viduramžių katedra, kanalizacijos tinklus nutekėjo apie 2 000 litrų tepalams naudojamos mineralinės alyvos.