„Ateitis priklauso ne globalistams. Ateitis priklauso patriotams“, – sakė D. Trumpas.

„Ateitis priklauso suverenioms ir nepriklausomoms valstybėms, kurios gina savo piliečius, gerbia savo kaimynus ir jaučia pagarbą skirtumams, dėl kurių kiekviena šalis yra ypatinga ir unikali“, – teigė jis.

Ragina sąjungininkes didinti išlaidas gynybai

D. Trumpas antradienį sakydamas kalbą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje paragino sąjungininkes didinti išlaidas gynybai.

„Mes suintensyvinsime darbą mūsų aljansuose, leisdami aiškiai suprasti, jog laukiame, kad visi mūsų partneriai sąžiningai mokėtų už išlaidas gynybai“, – sakė D. Trumpas.

„JAV šiuo metu yra pati galingiausia pasaulio valstybė. Tikiuosi, kad JAV niekada neteks panaudoti šios jėgos“, – pridūrė prezidentas.

D. Trumpas anksčiau ne kartą reiškė nepasitenkinimą, kad NATO narės nevykdo savo įsipareigojimų didinti išlaidas gynybai.

Trumpas: JAV „labai atidžiai“ stebi situaciją Venesueloje

D. Trumpas antradienį perspėjo, kad jo šalis „labai atidžiai“ stebi padėtį Venesueloje, Vašingtonui paskelbus naujų sankcijų, nukreiptų į Karakaso ryšius su Kuba.

Kalbėdamas per kasmetinę Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją D. Trumpas Venesuelos prezidentą socialistą Nicolas Maduro pavadino „Kubos marionete, saugoma kubiečių sargybinių“.

„Jungtinės Valstijos turi daug humanitarinės pagalbos, kurią gali pristatyti“, – kalbėjo JAV vadovas ir pridūrė, kad Vašingtonas „labai atidžiai stebi situaciją Venesueloje“.

„Laukiame dienos, kai bus atkurta demokratija, kai Venesuela bus laisva, ir laisvė įsigalės visame pusrutulyje“, – pareiškė D. Trumpas.

Trumpas neigia daręs spaudimą Ukrainai

Trumpas „absurdiškais“ pavadino jam metamus kaltinimus, kad jis esą darė spaudimą Ukrainos lyderiui, prašydamas ištirti galimai korupcinę veiklą, susijusią su buvusio JAV viceprezidento Joe Bideno sūnumi Hunteriu.

„Manau, kad tai absurdiška, – sakė D. Trumpas žurnalistams prieš Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją. – Tai – raganų medžioklė.“

Perspėja, kad sankcijos Iranui bus griežtinamos

JAV prezidentas ntradienį pareiškė, kad sankcijos Iranui bus griežtinamos toliau, jeigu Teheranas nenutrauks savo „fanatiško“ ginklavimosi ir „agresijos“ Artimuosiuose Rytuose.

„Tikėdamasis išsivaduoti nuo sankcijų šis režimas didina savo įnirtingą ir [niekuo] neišprovokuotą agresiją“, – kalbėjo D. Trumpas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke.

„Tol, kol Iranas tęs savo grėsmingą elgesį, sankcijos nebus panaikintos – jos bus griežtinamos“, – pažadėjo JAV lyderis.

Tuo metu Prancūzija ir Vokietija siekia surengti istorinį JAV ir Irano lyderių susitikimą JT Generalinės Asamblėjos kuluaruose.