„Priešingai nei tvirtina Vakarų žiniasklaidos atstovai, šiandien atlikti tyrimai rodo, kad šalyje neįvyko jokių sėkmingų kibernetinių atakų prieš naftos įrenginius ir kitą svarbią infrastruktūrą“, – pareiškė vyriausybės kibernetinio saugumo tarnyba.

Pareiškime nebuvo nurodyta, apie kokius pranešimus kalbama.

„NetBlocks“ – organizacija, stebinti interneto sutrikimus, – ankstyvą šeštadienį tviteryje paskelbė, kad „tinklo duomenys rodo periodinius interneto ryšio sutrikimus [Irane] #Iran“.

Visgi organizacija pažymėjo, kad sutrikimų priežastis yra nežinoma, o poveikis buvo ribotas, paveikęs „internetines pramonės ir vyriausybės platformas“ bei konkrečius paslaugų teikėjus.

„Duomenys atitinka kibernetinės atakos ar neplanuoto techninio incidento susijusiuose tinkluose charakteristikas, o ne tikslinį sustabdymą ar išjungimą“, – pridūrė organizacija.

Irano ryšių ir informacijos technologijų ministras Mohammadas Javadas Azari Jahromi (Mohamadas Džavadas Azaris Džahromis) praeityje yra pripažinęs, kad Teheranas „susidūrė su kibernetiniu terorizmu – pavyzdžiui, [kompiuteriniu virusu] „Stuxnet“.

Manoma, kad 2010 metais aptiktas kompiuterinis virusas „Stuxnet“ buvo sukurtas Izraelio ir JAV, kad sugadintų branduolinius objektus Irane.

Tuo metu Iranas apkaltino JAV ir Izraelį viruso panaudojimu atakai prieš centrifugas, naudojamas urano sodrinimui.