Pasak vieno vyriausybės atstovo, Londonas išsiuntė Briuseliui „konfidencialios techninio darbo medžiagos, atspindinčios Didžiosios Britanijos dėstytas mintis“.

Europos Komisija (EK) patvirtino gavusi su „Brexit“ susijusių dokumentų.

„Remdamiesi jais šiandien ir rytoj rengsime technines diskusijas dėl tam tikrų muitų, pramoninių prekių, taip pat sanitarinių ir fitosanitarinių normų klausimų“, – pareiškė EK atstovė Mina Andreeva.

Pasak jos, penktadienį planuojama surengti ir politines derybas, kuriose dalyvaus ES vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier ir JK „Brexit“ sekretorius Stephenas Barclay.

M. Andreeva pridūrė, jog kadenciją baigiantis EK pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris telefonu patikino britų ministrą pirmininką Borisą Džonsoną, kad Briuselio ir Londono sandoris yra „pageidaujamas ir vis dar įmanomas“.

Žinia, kad buvo perduoti dokumentai nuskambėjo Suomijos premjerui Antti Rinne paraginus Londoną iki rugsėjo pabaigos pateikti Briuseliui konkrečių pasiūlymų dėl „Brexit“.

A. Rinne teigimu, Bendrija, kaip ir anksčiau, nėra linkusi keisti ankstesnės Britanijos vyriausybės pasirašytos sutarties sąlygų. Tuo metu B. Johnsonas reikalauja, kad susitarime būtų pakeista viena kontroversiška nuostata dėl Airijos sienos, kuriai nepritaria Britanijos parlamentarai.

JK išstojimas iš ES numatytas spalio 31 dieną. Tiek Londonas, tiek Briuselis tvirtina, jog suderinti „Brexit“ sąlygas tebėra įmanoma.