B. Netanyahu anksčiau tvirtino, kad vadovaus koalicijai tarp dešiniojo sparno ir religinių partijų, bet rinkimų rezultatai kol kas rodo, kad nei jis, nei pagrindinis jo varžovas B. Gantzas, vadovaujantis centristiniam aljansui „Mėlyna-balta“, negalės suformuoti vyriausybės.

„Rinkimų kampanijos metu raginau sudaryti dešiniosios pakraipos vyriausybę, bet, deja, rinkimų rezultatai rodo, kad tai neįmanoma“, – teigė B. Netanyahu.

„Žmonės neapsisprendė tarp dviejų blokų“, – pabrėžė B. Netanyahu ir pridūrė, kad „nėra kito pasirinkimo kaip formuoti vienybės vyriausybę“.

Premjeras paragino B. Gantzą vėliau šį ketvirtadienį surengti susitikimą ir teigė, kad nenori trečiųjų rinkimų.

„Benny, privalome sudaryti plačią vienybės vyriausybę (...). Tauta tikisi, kad mes abu pademonstruosime atsakomybę ir sieksime bendradarbiavimo. Benny, susitikime šiandien, bet kurią valandą, bet kuriuo metu, plėtoti šią iniciatyvą“, – sakė B. Netanyahu.

Remiantis neoficialiais rinkimų rezultatais, 10.30 val. vietos laiku, suskaičiavus 96,5 proc. balsų, aljansas „Mėlyna-balta“ gavo 33 vietas parlamente, o B. Netanyahu partija „Likud“ – 31 vietą. Galutiniai rezultatai turėtų būti paskelbti vėliau ketvirtadienį.