Policijos atstovas spaudai Micky Rosenfeldas sakė, kad nenustatytos tapatybės „teroristė“ priartėjo prie saugumo pajėgų šalia patikros posto mašinų pravažiavimo vietos. Anot jo, moteris ignoravo reikalavimus sustoti ir išsitraukė peilį. Saugumo pajėgos atidengė ugnį ir sužeidė jai koją.

Atvykusiems medikams suteikus pagalbą vietoje, moteris tolesniam gydymui buvo nugabenta į ligoninę, rašoma policijos išplatintame pranešime.

Jeruzalės ligoninės „Hadassah“ medikai konstatavo moters mirtį.

Policija išplatino nuotrauką, kurioje esą matomas palestinietės turėtas peilis geltona rankena.

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip saugumo pajėgų narys šauna moteriai į koją ir ji paleidžia iš rankos peilį.

Palestiniečiai rengia pavienius išpuolius prieš izraeliečius civilius ar saugumo pajėgų narius Vakarų Krante, kurį Izraelis okupavo per 1967 metų Šešių dienų karą. Dažniausiai išpuoliams pasitelkiami peiliai ar automobiliai.

Pastarasis išpuolis surengtas kitą dieną po įtemptų visuotinių rinkimų Izraelyje, kurių laimėtojas vis dar neaiškus, Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu ir jo pagrindiniam varžovui Benny Gantzui turint apylygius šansus iškovoti teisę vadovauti deryboms dėl naujos vyriausybės suformavimo.