„Šiuo metu tikrai atrodo šitaip“, – žurnalistams sakė D. Trumpas, paklaustas, ar mano, kad Teheranas surengė atakas.

Prezidento teigimu, „mes iš esmės jau žinome“ ir „tikrai atrodo, kad tai buvo Iranas“, tačiau Vašingtonas esą nori daugiau įrodymų.

„Norime galutinai nustatyti, kas tai padarė“, – reporteriams Ovaliniame kabinete sakė D. Trumpas, susitikdamas su Bahreino kronprincu Salmanu bin Hamadu bin Isa al-Khalifa.

„Netolimoje ateityje viską labai smulkiai sužinosite. Turime tikslią beveik visko vietą“, – tvirtino JAV prezidentas.

„Vis dėlto, mes tikrai norėtume išvengti karo. Nenoriu karo su niekuo, bet esame pasiruošę geriau nei bet kas kitas“, – pridūrė D. Trumpas.

Pasak D. Trumpo, Jungtinės Valstijos kalbėsis su Saudo Arabija, Jungtiniais Arabų Emyratais ir „daugeliu kaimynų ten, kurie yra labai geri mūsų draugai“.

„Mes taip pat kalbame su Europa, daugeliu šalių, su kuriomis turime reikalų, ar tai būtų Prancūzija, Vokietija ir taip toliau, kalbame su įvairiais žmonėmis ir aiškinamės, ką jie mano“, – kalbėjo JAV prezidentas.

„Bet galiu jums pasakyti – tai buvo labai didelė ataka, jai mūsų šalis labai lengvai gali atsakyti ataka, kuri yra daug, daug kartų didesnė“, – pareiškė D. Trumpas.

D. Trumpas kalbėjo po to, kai Gynybos sekretorius Mike'as Esperas paskelbė, kad JAV kariuomenė rengia atsaką atakai prieš Saudo Arabijos naftos gamyklas.

Savaitgalį dviejose Saudo Arabijos naftos gamyklose įvyko sprogimai. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Jemeno sukilėliai husiai, tačiau JAV apkaltino Iraną organizavus šią ataką.

Naftos kainos po išpuolio šoktelėjo apie 10 proc., nes ataka iš esmės perpus sumažino Saudo Arabijos naftos gavybą.