D. Cameronas teigė nepalaikantis nei B. Johnsono sprendimo dėl parlamento darbo suspendavimo, nei 21 torių parlamentaro, balsavusio prieš vyriausybę, pašalinimo iš frakcijos. Netinkama idėja jis laikąs ir šalie išvedimą iš ES be sutarties, kuriuo grasina B. Johnsonas.

D. Cameroną ir B. Johnsoną sieja ilgamečiai, stipria konkurencija paženklinti santykiai. Jie pažįstami nuo tada, kai mokėsi elitiniame Itono koledže.

D. Cameronas iš premjero posto pasitraukė po „Brexit“ referendumo 2016 metais. Jis per 2015-ųjų rinkimų kampaniją pažadėjo surengti balsavimą, kad pakirstų euroskeptiško konservatorių sparno bei UKIP partijos euroskeptikų argumentus. D. Cameronas agitavo už Jungtinės Karalystės pasilikimą ES, tačiau nežymia persvara pralaimėjo išstojimo šalininkams, kurių vienas lyderių buvo B. Johnsonas. Kitą savaitę D. Cameronas ketina išleisti savo memuarus „For the Record“.

C. Cameronas knygoje gina sprendimą leisti žmonėms balsuoti dėl narystės ES. „Klausimas turėjo būti išspręstas ir aš galvojau, kad referendumas (vis tiek) bus“, - rašė jis. D. Cameronas prisipažino, kad ir praėjus daugiau kaip trejiems metams po atsistatydinimo nėra nė dienos, kad jis nepagalvotų apie pralaimėtą balsavimą. „Man labai neramu dėl to, kas bus“, - tikino jis.