Bendrovė „Google“ sumokėjo 700 tūkst. rublių (beveik 10 tūkst. eurų) dydžio baudą už neįgyvendintą nurodymą nutraukti teikti nuorodas į informacijos šaltinius, prieiga prie kurių Rusijoje yra apribota“, – teigiama „Roskomnadzor“ pranešime.

Jame pažymima, jog bauda buvo skirta po to, kai tarnybos specialistai nustatė, kad „Google“ paieškos sistema paieškų rezultatus filtruoja pasirinktinai, o daugiau kaip trečdalis Rusijoje uždraustų nuorodų nėra blokuojamos.

Pernai rugsėjį Rusijoje įsigaliojo naujas įstatymas, įpareigojantis visas šalyje veikiančias paieškų internete sistemas prisijungti prieš Federalinės informacijos sistemos ir vykdyti joje nurodytų Rusijoje draudžiamų tinklapių blokavimą.

Šio reikalavimo per nustatytą laikotarpį neįvykdžiusi „Google“ pirmąją 500 tūkst. rublių (6,7 tūkst. eurų) dydžio baudą už tai sumokėjo šių metų pradžioje.

Kiek vėliau Rusija pareikalavo, kad jos aneksuotą Krymo pusiasalį „Google“ žymėtų kaip Rusijai priklausančią teritoriją, o praėjusį mėnesį iškėlė reikalavimą neleisti per „YouTube“ reklamuoti neva neteisėtų masinių renginių.