Kalbėdama su naujienų portalu currenttime.tv, M. Levčenko-Cemach patvirtino, kad jos tėvas grįžo į Donecko Liaudies Respublikos teritoriją. Į klausimą „Kokie jūsų tolesni planai?“ ji atsakė: „Gyventi.“

Savo profilyje ji pasidalino įrašu, kuriame teigė, kad „Na ką, pasaulyje yra džiaugsmo, yra teisingumo ir yra gerų žmonių“. Vėliau šį įrašą moteris paslėpė.

Marijos Levčenko-Cemach įrašas

Moteris atsisakė kalbėti apie tai, ar jos tėvas kaltas dėl keleivinio lėktuvo katastrofos, kurios metu žuvo 300 žmonių. Priminsime, kad Nyderlandai laiko V. Cemachą pagrindiniu įtariamuoju. Šį faktą rugsėjo 11 d. patvirtino Nyderlandų europarlamentarė Kati Piri, cituodama Tarptautinės tyrėjų grupės pareiškimą.

Savo ruožtu M. Levčenko-Cemach pareiškė, kad jos tėvas davė visus parodymus „visoms šalims“, kurios jų norėjo. Taip pat moteris pažymėjo, jog, jos duomenimis, jos tėvas vis dar laikomas liudininku, todėl šeimos nariai jam nesamdys advokato.

„Advokato nesamdysime. Kam mums jis reikalingas? Advokatą samdo, kai žmogus įtariamas padaręs nusikaltimą, jam pateikiami kaltinimai ir galbūt jis iš tiesų yra kaltas. Samdyti advokatą tėvui nėra reikalo, – pabrėžė ji. – Visi, kas norėjo, jo parodymus gavo. Viską, ką norėjome pasakyti, pasakėme. Niekas nuo nieko nesislapsto, jam nėra ko slėpti.“
M. Levčenko-Cemach patvirtino, kad V. Cemachą apklausė tyrėjai iš Nyderlandų.

„Visi jau gavo reikalingus parodymus, kuriuos norėjo gauti, visos šalys. Nekliudysime joms dirbti ir netrikdysime visuomenės“, – sakė ji.