Saudo Arabijos karaliaus Salmano duktė ir sosto įpėdinio Mohammedo bin Salmano sesuo Hassa bin Salman buvo teisiama už tai, kad liepė savo apsaugininkui sumušti santechniką.

Princesė, kuriai buvo išduotas arešto orderis, buvo teisiama už akių. Paryžiaus teismo sprendimu jai taip pat teks sumokėti 10 tūkst. eurų baudą.

42 metų princesė nuo liepos, kai buvo pradėta nagrinėti jos byla, teisme nebuvo pasirodžiusi.

Jai skirta bausmė buvo griežtesnė nei reikalavo prokurorai. Kaltintojai siekė, kad karališkosios šeimos atstovei būtų skirta lygtinė pusės metų laisvės atėmimo bausmė ir 5 tūkst. eurų bauda.

Princesė buvo teisiama už tai, kad nurodė savo apsaugininkui Rani Saidi sumušti santechniką Ashrafą Eidą už tai, kad jis fotografavo jos namuose 2016 metų rugsėjį.

Ji buvo apkaltinta bendrininkavimu smurtaujant ir neteisėtai suvaržant asmens laisvę, taip pat bendrininkavimu įvykdant vagystę.

R. Saidi, vieninteliam iš visų trijų įvykio dalyvių, sėdėjusių teismo salėje, atsižvelgus į prokurorų siūlymą buvo skirta lygtinė aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir 5 tūkst. eurų bauda.

A. Eidas dirbo turtingų užsieniečių pamėgtame Paryžiaus rajone esančio Saudo Arabijos karališkajai šeimai priklausančio prabangių apartamentų komplekso šeštame aukšte, kai buvo iškviestas į ketvirtame aukšte esančius apartamentus pataisyti sugedusios prausyklės.

Vonioje jis padarė nuotraukų, kurios, kaip pasakojo tyrėjams, buvo būtinos, kad galėtų atlikti savo darbą.

Pasak A. Eido, princesė įtūžo, kai jo objektyvas pagavo jos atvaizdą veidrodyje, ir iškvietė jį sumušusį apsaugininką.

Meistras tvirtino, kad jis buvo surištas, jam buvo liepta bučiuoti Saudo Arabijos valstybinėje žiniasklaidoje labdara ir moterų teisių gynimu garsėjančios princesės kojas.

Iš apartamentų jam buvo leista pasišalinti tik po kelių valandų. Per tą laiką buvo sugadintas jo telefonas. Vyras taip prisiminė princesės žodžius: „Užmušk tą šunį, jis nenusipelnė gyventi.“

Ši byla sudavė dar vieną smūgį Saudo Arabijos karalystės įvaizdžiui, nepaisant didelių socialinių ir ekonominių reformų vilčių, kurias sukėlė princo Mohammedo paskelbimas sosto įpėdiniu 2017 metais.

Tačiau princo reputacijai labai pakenkė Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymas karalystės konsulate Stambule praėjusiais metais. Be to, princas yra laikomas Saudo Arabijos karinės intervencijos Jemene, kur žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, varomąja jėga.