Dar pirmadienį 64-erių J. Bolsonaro tviteryje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis šypsodamasis eina ligoninės koridoriumi. „Aš ilsiuosi tik šiandien, ryt aš vėl dirbsiu“, - pareiškė Brazilijos vadovas. Tačiau naujausioje nuotraukoje tviteriyje jis nufotografuotas gulintis ligoninės lovoje su nosies zondu.

J. Bolsonaro sekmadienį buvo atlikta dar viena operacija. Prieš metus jis rinkimų kampanijos renginyje buvo užpultas peiliu ir sunkiai sužeistas į pilvą. Penkias valandas trukusi operacija San Paulo klinikoje, medikų duomenimis, buvo „sėkminga“, tačiau užtruko dviem valandomis ilgiau nei planuota.

Dėl operacijos prezidentas atšaukė planuotą savo dalyvavimą kriziniame viršūnių susitikime miškų gaisrų Amazonijos regione klausimu. Forume Kolumbijoje Amazonijos šalys penktadienį įsipareigojo geriau saugoti didžiausią pasaulyje atogrąžų mišką.

Amazonės regione šiuo metu siautėja didžiausi pastarųjų metų gaisrai. Klimato kaitos skeptikas J. Bolsonaro nenoriai ėmėsi kovos su liepsnomis priemonių ir todėl sulaukė tarptautinės kritikos.