Tiesa, 2 500 žmonių sąrašas dar nėra galutinis – dalis paskelbtųjų dingusiais galėjo būti evakuoti ir šiuo metu glaustis pas gelbėtojus, paskelbė Nacionalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros (NEMA) atstovas Carlas Smithas.

„Dabar vyksta duomenų bazių apdorojimas“, – sakė C. Smithas, ramindamas, kad dingusiųjų skaičius, tikimasi, sumažės.

Tuo tarpu Bahamų premjeras Hubertas Minnis perspėjo, kad, nors oficialus aukų skaičius šiuo metu yra 50, „jis gali smarkiai išaugti“.

„Stengiamės surasti visus, kurie žuvo audros metu“, – per televiziją transliuotoje kalboje sakė H. Minnis, vadindamas Dorianą „istorine tragedija“.

Premjero teigimu, apie 5 500 žmonių buvo evakuoti į Niu Providenso salą, o komercinėms oro linijoms „bus leista atnaujinti skrydžius į Abako salą“.

Dorianas, Karibų jūros salynui smogęs rugsėjo 1 d., sulygino su žeme ištisus rajonus. Labiausiai nuo uragano nukentėjo Didžiosios Bahamos ir Abako salos.

„Didelė dalis Abako yra sunaikinta ir nebeegzistuoja. Potvynio vanduo gatvėse pavertė jas vandenynu. Betoninės konstrukcijos buvo paversto dulkėmis, lyg didžiulė bomba būtų sprogusi su atomine jėga“, – kalbėjo H. Minnis.

„Sunaikinti buvo ir Didžiosios Bahamos rytai. Friport Sitis, Vestendas ir nemažai Didžiosios Bahamos patyrė siaubingą sunaikinimą, joks bahamietis savo gyvenime to nematė“, – tęsė premjeras.

Uraganas, prieš smogdamas Abako salai, pasiekė stipriausią, penktą kategoriją. Vėliau Dorianas judėjo Jungtinių Valstijų link, antrą kartą žemę Šiaurės Karolinoje uraganas pasiekė jau susilpnėjęs iki pirmos kategorijos.