„Jungtinės Valstijos mano, kad Rusija yra atsakinga už šią žmogžudystę“, – laikraščiui sakė vienas iš kelių neįvardytų JAV pareigūnų. Jis nepatikslino, kuri Rusijos grupuotė ar agentūra galėjo įvykdyti nužudymą.

40 metų Zelimchanas Changošvilis buvo nušautas rugpjūčio 23 dieną vidury dienos Berlyno centre. Prieš ketverius metus jis išgyveno pasikėsinimą nužudyti ir buvo priverstas pabėgti iš Gruzijos.

Vokietijos policija suėmė vieną 49 metų įtariamąjį iš Rusijai priklausančios Čečėnijos respublikos, kur Maskva kariavo du kruvinus karus, trukusius iki 2009 metų.

Vokiečių vyriausybė šiuo metu viešai nekomentuoja nužudymo tyrimo eigos. Tačiau „The Wall Street Journal“ pranešė, kad incidentą nagrinėja Vokietijos užsienio žvalgybos agentūra BND.

Dar vienas pareigūnas sakė leidiniui, kad įtariamas gruzino žudikas buvo neseniai paleistas iš kalėjimo Rusijoje ir kad jam buvo išduotas tikras pasas su galimai netikru vardu. Pasak pareigūno, visa tai liudija, kad prie operacijos prisidėjo rusų valdžia.

Rusijos vyriausybė neigia kaip nors prisidėjusi prie šios žmogžudystės.

„Ši byla neturi nieko bendra su Rusijos vyriausybe ar valstybinėmis institucijomis“, – kelios dienos po nužudymo pareiškė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Kategoriškai neigiu bet kokias sąsajas tarp šio nužudymo ir Rusijos pareigūnų“, – pridūrė jis.