Bandymai nustatyti jo tapatybę atvedė į namus, esančius už valandos kelio automobiliu į pietvakarius nuo Vašingtono, skelbia rferl.org.

Žurnalistams nuvykus į namą JAV Virdžinijos valstijoje esančiame Staforde, niekas neatidarė durų. Remiantis viešai prieinamais duomenimis, minėtasis nekilnojamasis turtas priklauso Olegui Smolenkovui. Tai tas pats asmuo, kurio kaip įtariamo informatoriaus pavardę minėjo „Kommersant“ ir kiti Rusijos žiniasklaidos šaltiniai.

Skelbiama, kad užtrauktos visos didžiulio namo langų užuolaidos, pastatą gaubia tiršta žaluma, iš tolo kieme aiškiai matosi tik krepšinio aikštelė.

Kaimyninių namų gyventojai, kaip paaiškino vienas kalbintas vietinis, daugiausia yra buvę arba esami FTB ir kariuomenės struktūrų darbuotojai, tačiau įvardyti minėtame name gyvenančių asmenų negalėjo.

Vienas kaimynas, prisistatęs Gregu Talley ir gyvenantis kitoje gatvės pusėje, žurnalistams sakė žinantis tik tiek, kad šeima čia atsikėlė prieš maždaug metus ir pareiškė manąs, kad jie iš Rusijos. Vyro teigimu, šeima išvyko rugsėjo 9-osios naktį, tačiau negalėjo pasakyti, kur.

Sutiktas ir pakalbintas paštininkas sakė, kad Olego Smolenkovo pavardė jam pažįstama, tačiau atsisakė prisistatyti ir daugiau informacijos suteikti nepanoro.

Buvusi karinės žvalgybos pareigūnė ir kaimynė Nicole Clements sakė, kad namų savininkų bendrija apie kaimynus iš Rusijos neinformavo.

Viešai prieinami duomenys leidžia daryti išvadą, kad namus 2018 metų birželio 4 dieną įsigijo Antonina Smolenkova ir Olegas Smokenkovas, tai greičiausiai buvo spausdinimo klaida. 2019 metų sausį klaida buvo ištaisyta į Olegą Smolenkovą. Kovą namus Antonina Smolenkova ir Olegas Smolenkovas perleido fondui.

Panašu, kad tai tas pats OIegas Smolenkovas ir jo šeima, kuriuos Rusijos žiniasklaida susiejo su „The New York Times“, CNN ir „The Washington Post“ publikacijomis apie asmenį, teikusį CŽA duomenų apie Rusijos prezidentą V. Putiną ir Maskvos kišimąsi į JAV prezidento rinkimus.

DELFI primena, kad JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį netiksliais pavadino žiniasklaidos pranešimus, kad JAV agentai išvežė iš Rusijos Kremliuje dirbusį šnipą, kuris patvirtino Vladimiro Putino vaidmenį kišantis į JAV 2016 metų prezidento rinkimus.

„Mačiau tuos pranešimus. Jie iš esmės netikslūs“, – Baltuosiuose rūmuose sakė M. Pompeo.

„Kaip buvęs CŽA direktorius dažnai apie tokius dalykus nekalbu. Tik tais atvejais, kai kažkokie dalykai, mano nuomone, kelia pavojų žmonėms, arba pranešimai yra tokie baisūs, kad kelia didžiulį pavojų Jungtinėms Amerikos Valstijoms, komentuoju taip, kaip ką tik padariau“, – kalbėjo jis.

Valstybės sekretorius, kuris 2017 metais buvo CŽA direktorius, piktai sakė, kad tokie pranešimai gali sukelti pavojų žmonių gyvybėms.

Kaip buvo pranešta, informatorius Kremliuje patvirtino JAV žvalgybai, kad V. Putinas tiesiogiai režisavo Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus D. Trumpo naudai, kenkiant jo varžovei, demokratų kandidatei Hillary Clinton.

Tai sukėlė įtampą tarp abiejų šalių ir metė šešėlį ant stulbinamos D. Trumpo pergalės.

Kaip teigta naujienų pranešimuose, cituojant šaltinius Amerikos žvalgybos bendruomenėje, informatorius prieš dvejus metus buvo išvežtas iš Rusijos dėl nuogąstavimų, kad jis gali būti demaskuotas. Dėl to Vašingtonas esą neteko labai svarbios galimybės gauti informacijos apie V. Putino darbą ir mąstyseną.