Tai buvo pirmieji Rusijos antskrydžiai Sirijoje nuo tada, kai rugpjūčio 31-ąją buvo paskelbtos paliaubos.

Paliaubos nutraukė keturis mėnesius trukusį Sirijos vyriausybės bei jos sąjungininkės Rusijos pajėgų vykdytą pražūtingą bombardavimą. Nepaisant pavienių antžeminių susirėmimų, paliaubų iš esmės buvo paisoma.

„Rusijos aviacija surengė du antskrydžius, per kuriuos buvo atakuotos džihadistų grupuočių pozicijos su Idlibu besiribojančios Latakijos provincijos Kabanio rajone“, – sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Anot jo, kol kas neaišku, ar tai buvo pavieniai smūgiai, ar jie visgi reiškia paliaubų žlugimą.

Pastarosios paliaubos yra jau antras nuo rugpjūčio 1 dienos Sirijos vyriausybės ir džihadistų susitarimas nutraukti ugnį. Pirmosios paliaubos galiojo vos kelias dienas.

Džihadistų grupuotė „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS), kuriai vadovauja buvęs „al Qaeda“ padalinys Sirijoje, nuo sausio kontroliuoja beveik visą Idlibo provinciją, taip pat kai kuriuos kaimyninių Chamos, Alepo ir Latakijos provincijų rajonus.

Šis regionas, kuriame gyvena apie 3 mln. žmonių, yra vienas paskutinių su prezidento Basharo al Assado pajėgomis kovojančių sukilėlių bastionų.