Įtakingas rusų laikraštis „Kommersant“, cituodamas šaltinius, pranešė, kad tas rusas buvo Rusijos vyriausybės aukšto rango šaltinis, tačiau buvo išvežtas iš šalies 2017 metais.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas nurodė, kad šis žmogus „dirbo prezidento administracijoje, bet prieš keletą metų buvo atleistas iš darbo vidiniu potvarkiu“.

Paklaustas, kada tai įvyko, jis atsakė, kad negali pasakyti tiksliai, bet tai buvo „2016 ar 2017 metais“.

Tuo metu televizija CNN pranešė, kad šis dešimtmečius informaciją teikęs šaltinis galėjo bendrauti su V. Putinu ir siuntė svarbių dokumentų, atsidurdavusių ant Rusijos lyderio darbo stalo, nuotraukas.

Pasak D. Peskovo, šis asmuo pagal savo pareigybę neturėjo tokios prieigos prie dokumentų.

„Jo pareigos nebuvo aukštesniojo pareigūno kategorijos, – patikino D. Peskovas. – Jo pareigose iš viso nenumatytas kontaktas su prezidentu.“

Anot D. Peskovo, JAV žiniasklaidos pranešimai yra „gana bulvarinio skaitalo žanro“.

„Aš nežinau, ar jis buvo agentas, ar ne. Galiu tik patvirtinti, kad jis dirbo prezidento administracijoje ir buvo atleistas“, – nurodė V. Putino atstovas.

Šis asmuo, kaip rašė „The New York Times“, buvo labai svarbus pateikiant informaciją, kuria remdamasi JAV žvalgyba padarė išvadą, kad V. Putinas tiesiogiai režisavo Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus D. Trumpo naudai, kenkiant jo varžovei, demokratų kandidatei Hillary Clinton.

Laikraščio žiniomis, informatorius taip pat tiesiogiai susiejo V. Putiną su įsilaužimu į JAV Demokratų nacionalinio komiteto kompiuterius, po kurio buvo nutekinta daug laiškų su H. Clinton nepalankia informacija.