Kol kas neaišku, kas surengė antskrydžius Abu Kamalio regione netoli sienos su Iraku, nurodė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR informavo, kad „žuvo 18 kovotojų, bet jų pilietybė kol kas nenustatyta“.

Abu Kamalis yra Deir az Zoro provincijoje, apimančioje didelę Sirijos rytinės dykumos dalį, kur šiemet laikėsi paskutinis „Islamo valstybės“ (IS) „kalifato“ bastionas.

Šio rajono kontrole dalijasi JAV remiami kurdų kovotojai ir Irano bei Rusijos remiamą Damasko režimą palaikančios grupės.

Izraelis yra sudavęs šimtus karinių smūgių Sirijoje, kuriais taikėsi į tai, ką vadina Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ ir Irano pajėgų pozicijomis. Izraelis yra pažadėjęs neleisti Iranui užimti pozicijų Sirijos teritorijoje.

Iranas, jam lojalios sukarintos grupės ir Rusija aštuonerius metus trunkančiame Sirijos pilietiniame kare remia šios šalies prezidentą Basharą al Assadą.

Režimą remiančios jėgos Deir az Zore veikia remiant įvairioms ginkluotoms užsienio grupėms, įskaitant irakiečius ir iraniečius.

2011 metais brutaliomis represijomis prieš antivyriausybinių protestų dalyvius prasidėjęs pilietinis karas Sirijoje jau nusinešė daugiau kaip 370 tūkst. gyvybių, milijonus žmonių privertė palikti savo namus.

Izraelio link paleista raketų

Izraelis pirmadienį pranešė, kad jo link iš Sirijos Irano remiamos jėgos paleido kelias raketas, bet visos jos Izraelio teritorijos nepasiekė.

„Anksčiau šį rytą iš Sirijos Izraelio link buvo paleista virtinė raketų, visos jos į Izraelio teritoriją nepataikė“, – sakoma Izraelio kariškių pareiškime.

„Raketas iš Damasko pakraščių paleido šiitų grupuotės agentai, veikiantys vadovaujant Irano pajėgoms „al Quds“, – sakoma pranešime, paminint Irano Revoliucinės gvardijos elitinį sparną.

Pareiškimas pasirodė po praėjusią naktį surengtų antskrydžių prieš proiranietiškų jėgų pozicijas Sirijos rytuose, per kuriuos, stebėtojų organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) duomenimis, žuvo 18 kovotojų.

SOHR kol kas negalėjo nurodyti, kas įvykdė antskrydžius.

Izraelis yra sudavęs šimtus karinių smūgių Sirijoje Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ ir Irano pajėgų pozicijomis, bet retai tai pripažįsta.

Izraeliečių kariškių atstovė atsisakė nurodyti, ar naujausius smūgius Rytų Sirijoje sudavė Izraelis.

Izraelis yra pažadėjęs neleisti pagrindiniam savo priešui Iranui užimti karinių pozicijų Sirijos teritorijoje.

Iranas, jam lojalios sukarintos grupės ir Rusija aštuonerius metus trunkančiame Sirijos pilietiniame kare remia šios šalies prezidentą Basharą al Assadą.