Pasak „Ukroboronprom“ spaudos tarnybos pranešimo, tyrimas pradėtas dėl šalies žiniasklaidos pranešimo, kad ankstesnis koncerno vadovas Pavelas Bukinas nurodė pakoreguoti bendrovės „Ukrspeceksport“ įstatus, kurie smarkiai apribojo „Ukroboronprom“ įgaliojimus valdyti specialias eksportuojančias įmones.

„Prieš mano paskyrimą turėjome informacijos apie šiuos pokyčius. Kai tik gavome įgaliojimus, nedelsdami ėmėmės priemonių šiems pakeitimams ištaisyti. Šiuo metu situaciją specialiųjų eksportuotojų įmonėse koncernas visiškai kontroliuoja“, – pranešime cituojamas A. Abromavičius.

Pasak jo, jei bus nustatyti neteisėti veiksmai ar įstatymų pažeidimai, „Ukroboronprom“ kreipsis į teisėsaugos institucijas.

Be to, A. Abromavičius inicijavo vidaus tyrimą ir dėl su bendrovės „Specetechnoexport“ užsienio ekonomine sutartimi susijusių dokumentų, kuriuose galėjo būti ribotos prieigos informacijos ar komercinių paslapčių, atsiradimo žiniasklaidoje.

„Ši informacija susijusi su viena karinės įrangos tiekimo sutartimi, tačiau sutarties esmė buvo iškreipta ir pateikta neigiamai. Toks informacinis sabotažas diskredituoja koncerną ir jo padalinius, kenkia mūsų specialiųjų eksportuotojų reputacijai“, – pareiškė A. Abromavičius.

Šiemet birželį A. Abromavičius buvo paskirtas „Ukroboronprom“ stebėtojų tarybos nariu. Tuomet jis žadėjo siekti pažaboti korupciją ir pertvarkyti įmonę, pradedant nuo finansų audito.

Ukrainos prezidento rinkimų kampanijos metu „Ukroboronprom“ sulaukė dėmesio dėl žurnalistinių tyrimų apie korupciją gynybos sektoriuje.

Koncernas buvo minimas pranešimuose, esą buvusio prezidento Petro Porošenkos patarėjas praturtėjo iš kontrabandos, kai valdžiai artimi asmenys gabeno iš Rusijos karinės įrangos detales.

Ukrainos prezidentas prezidentas Volodymyras Zelenskis „Ukroboronprom“ generaliniu direktoriumi buvusį Ukrainos ekonomikos ministrą A. Abromavičių paskyrė rugpjūčio 30-ąją.