Miestas rugpjūčio pabaigoje paskelbė skirsiantis milijoną eurų tam, kas įrodys, kad Bylefeldas neegzistuoja. Taip miesto marketingo skyrius nori padaryti galą atitinkamai sąmokslo teorijai.

„Reakcija iš viso pasaulio į mūsų akciją yra tiesiog neįtikėtina“, - sakė skyriaus vadovas Martinas Knabenreichas. Dabar su ekspertais esą bus vertinami argumentai ir rugsėjo 17-ąją galbūt paskelbtas milijono laimėtojas. Tarp akcijos dalyvių yra ir linksmuolių iš JAV, Kanados, Rusijos, Indijos, Japonijos ir Naujosios Zelandijos.

Prieš 25 metus internete pasirodė linksmas tekstas, kuriame tvirtinama, kad Bylefeldo miestas neegzistuoja. Šis pokštas greitai plito, o posakis „Bylefeldo juk nėra“ tapo itin populiarus.

Achimas Heldas, tuometinis informatikos studentas, sugalvojęs sąmokslo teoriją, viešųjų ryšių akciją vertina gerai. „Miestas parodo, kad su humoru žvelgia į Bylefeldo sąmokslą“, - sakė jis rugpjūtį.

Akcijos sumanytojai tikina, kad milijono laimėjimas yra realus, tačiau jie duoda 99,9 proc. garantiją, jog bet kokį įrodymą, kad miesto nėra, galės paneigti.