Vladivostoke vykstančiame Rytų ekonomikos forume paklaustas, ar dalyvautų G-7 vadovų susitikime, jei būtų priimtas sprendimas atkurti ankstesnį G-8 formatą, V. Putinas atsakė: „Savu laiku eilinis G-8 susitikimas turėjo vykti Rusijoje. Esame tam atviri. Jeigu mūsų partneriai nori pas mus atvažiuoti, džiaugsimės tuo.“

Jis pažymėjo, kad jeigu partneriai norės atkurti G-8 formatą, Rusija tam pasirengusi.

„Visgi aš manau, ir (Prancūzijos) prezidentas (Emmanuelis) Macronas visai neseniai tai viešai pareiškė, kad Vakarų lyderystė baigiasi. Negaliu įsivaizduoti veiksmingai funkcionuojančios tarptautinės organizacijos be Indijos ir Kinijos“, – kalbėjo jis.

„Dėl to bet kokie formatai visuomet yra naudingi. Vyksta pozityvus keitimasis nuomonėmis – netgi kai tai daroma griežtesniu tonu. Kaip suprantu, būtent taip viskas ir vyko per pastarąjį G-7 susitikimą. Bet kokiu atveju tai naudinga. Todėl mes neatmetame jokių bendradarbiavimo formatų“, – sakė V. Putinas.

Rusija prie galingųjų valstybių klubo prisijungė 1997-aisiais, tačiau po 2014 metais įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos buvo iš jo pašalinta.

Rugpjūčio pabaigoje JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad galėtų pakviesti Rusiją svečio teisėmis dalyvauti kitame G-7 viršūnių susitikime, vyksiančiame Jungtinėse Valstijose.

Anot D. Trumpo, tiek Rusijai, tiek visam pasauliui būtų naudinga, jei šalis vėl taptų visateise išsivysčiusių valstybių klubo nare ir būtų atkurtas G-8 formatas.

Reaguodami Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovas Borisas Johnsonas ir Kanados užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland pareiškė kol kas nematantys galimybių Rusijai sugrįžti į G-7.