Paulas Johnsonas policijai pasakoja, kad kartu su dukra ir draugu šeštadienį įsėdo į „Lyft“ ir „Uber“ logotipais papuoštą automobilį. Vyras sako, kad, atvykus į vietą, jis pirmasis išlipo iš mašinos ir ketino eiti prie kėdutėje sėdinčios dukrelės, kai vairuotoja su vaiku automobilyje ėmė ir nuvažiavo. Policijos dokumentuose vaikas identifikuojamas tik vardu – Nalani.

Mergaitės tėvas detektyvams aiškino, kad daugybę kartu skambino vairuotojai, tačiau ji neatsiliepė, todėl jis kreipėsi į policiją.

Pareigūnai po pusantros valandos sulaikė 25 metų vairuotoją Shareną Nancy, tačiau mašinoje vaiko nebebuvo.

Remiantis policijos duomenimis, Sh. Nancy detektyvams sakiusi, kad pats P. Johnsonas pardavė savo dukrelę už 10 tūkst. dolerių, o ji tebuvo bendrininkė – jos buvo paprašyta nuvežti vaiką pirkėjai.

Sh. Nancy pareigūnams sakė, kad vyras jai parodęs juodaodės moters nuotrauką, su kuria ji turėjusi susitikti, ir paprašė nuvežti vaiką į sutartą susitikimo vietą už 20 minučių kelio. Moteris aiškino, kad juodaodė turėjo ją stabdyti, o ji – privažiuoti ir perduoti vaiką. Ji teigia, kad netoli sutartos vietos tikrai išvydo šalia kelio stovintį sidabro spalvos visureigį su kitos valstijos numeriais ir darė viską pagal nurodymus – perdavė vaiką moteriai prie automobilio ir nuvažiavo savo keliais. Anot jos, visureigyje sėdėjo dar viena moteris.

Sh. Nancy teigimu, ji nuvažiavo, surūkė kelias cigaretes ir telefonu pasikalbėjo su vyru. Pirmadienį moteriai, kuriuos nuspręsta už užstatą nepaleisti, pateikti kaltinimai nepilnamečio pagrobimu, trukdymu nepilnamečio globai ir nepilnamečio buvimo vietos slėpimu. Jos bylą teismas svarstys rugsėjo 16 dieną.

Nalani močiutė Taji Walsh žurnalistams sakė, kad Sh. Nancy meluoja. Jos sūnus, kurį vadina tiesiog PJ, yra mažametės tėvas.

„Jeigu policijos pareigūnai turėtų bent menkiausių įtarimų, kad PJ kaip nors su tuo susijęs, jis tikrai nevaikščiotų laisvėje, būtų už grotų kaip ir ta moteris“, – sako ji.

Policijos išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Nalani – dveji metukai, tačiau kiti šaltiniai tvirtina, kad jai 23 mėnesiai, o antrąjį gimtadienį ji švęs rugsėjo 15 dieną. Mergaitės ūgis 91 centimetras, svoris 13,6 kilogramo, ji tamsių plaukų ir rudų akių, rašo missingkids.org.

„Uber“ atstovai situacijos nekomentuoja. „Lyft“ atstovė spaudai Dana Davos sakė, kad, nors incidentas įvyko ne per „Lyft“ platformą, jie nutraukė bet kokį bendradarbiavimą su Sh. Nancy.