„Aš manau, kad rasis pakankamai žmonių tam pasiekti“, - antradienį BBC radijo stočiai sakė buvęs iždo sekretorius Philipas Hammondas. Antradienį popiet britų parlamentarai renkasi į pirmąjį posėdį po vasaros atostogų.

B. Johnsono kurso priešininkai ketina pateikti iniciatyvą, kad Bendruomenių Rūmai trečiadienį balsuotų dėl „Brexit“ atidėjimo trims mėnesiams. Dabartinė šalies išstojimas iš ES po daugiau kaip 45 narystės metų data yra spalio 31-oji.

B. Johnsonas kategoriškai atmeta savo partijos maištininkų ir pozicijos planus ir grasina naujais rinkimais, jei per balsavimą patirs pralaimėjimą. Premjeras pirmadienio vakarą pakartojo, kad žūtbūt spalio gale išves Jungtinę Karalystę iš ES – net ir be sutarties.

Opozicijos lyderis Jeremy‘is Corbynas, anot žiniasklaidos, nori, kad jo leiboristai parlamente balsuotų dėl naujų rinkimų spalio 14-ąją. Tačiau su tuo turės būti susietas mechanizmas, kuriuo atidedamas spalio 31-ąją numatytas „Brexit“, kad būtų išvengta išstojimo iš ES be sutarties, sakė laikraščio „The Sun“ politikos skyriaus vadovas Tomas Newtonas Dunnas, remdamasis partijos šaltiniais.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas kaltina parlamentarus „gudrybėmis“. Taip esą Europos Sąjungoje kurstomi neteisingi įsivaizdavimai, kad Londonas gali atidėti ar net atšaukti išstojimą iš ES. „Dar vieno pratęsimo nebus“, - teigė jis stočiai „Sky News“.