Tačiau antradienio naktį, 0 val. 40 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, žurnalistas išėjo iš Vidaus reikalų ministerijos Maskvos Krasnoselsko rajono skyriaus, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Taip pat pranešama, kad policija paleido Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkurto „Kovos su korupcija fondo“ (FBK) teisininkę, neįregistruotą kandidatę į Maskvos parlamentą Liubov Sobol ir FBK aktyvistą Nikolajų Liaskiną.

Visi jie pirmadienį buvo sulaikyti dėl nesankcionuotos rugpjūčio 31-osios akcijos Maskvoje.

„Paguldžiau vaiką į lovą, išėjau parūkyti į balkoną, trys policininkai atėjo iš laiptinės ir pasakė, kad esu sulaikytas pagal [Rusijos administracinių pažeidimų kodekso] 20.2 [straipsnį]. Jie nulydėjo mane į policijos automobilį tebevilkintį namų drabužius ir tebeavintį šlepetes. Jiems nerūpi, kad vaikas, kuriam nėra nė dvejų metų, namuose liko vienas“, – pranešė I. Azaras.

Vėliau „Novaja gazeta“ atstovai sakė, kad pas vaiką namo sugrįžo žurnalisto žmona Jekaterina.

Kaip sakė rajono tarybos narys Andrejus Morevas, I. Azaras buvo sulaikytas pagal straipsnį dėl mitingo organizavimo procedūrų pažeidimų.

I. Azaras organizavo virtinę mitingų, kuriuose buvo reiškiama parama diskvalifikuotiems kandidatams į Maskvos miesto dūmą ir politiniams kaliniams.

Apie L. Sobol paleidimą iš kito policijos skyriaus pranešė teisių gynimo projektas „Apologija protesta“, o N. Liaskinas anksčiau pats paskelbė, kad buvo paleistas.

Palaikyti I. Azaro į policijos skyrių buvo nuvykę keli žmonės, tarp jų „Novaja gazeta“ redaktorių tarybos pirmininkas Dmitrijus Muratovas, kandidatė į Maskvos parlamentą Valerija Kasamara ir neįregistruotas liberaliosios partijos „Jabloko“ kandidatas Kirilas Gončarovas.