Penktadienį Vokietijos Rytuose esančiose Bradenburgo ir Saksonijos žemėse baigėsi rinkimų agitacijos laikotarpis. Remiantis naujausiomis apklausomis, pergalę turėtų išplėšti prieš imigrantus pasisakanti kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), kuriai jau pasisekė anksčiau kai kuriose kitose žemėse vykusiuose vietos rinkimuose.

AfD pergalės Saksonijoje ir Brandenburge reikštų dar vieną stiprų smūgį tradicinėms Vokietijos politinėms partijoms bei galėtų paskatinti Krikščionis demokratus (CDU) dar labiau pakrypti dešinėn, siekiant AfD rėmėjų balsų.

Nors AfD ir tikisi tapti didžiausia politine jėga Saksonijoje ir Brandenburge, mažai tikėtina, kad partijai pavyks tapti vyriausybės dalimi. Senosios politinės partijos yra pareiškusios, kad neketina su ja formuoti jokių koalicijų.

Kraštutinių dešiniųjų pergalė rytinėse žemėse taip pat sukeltų grėsmę kanclerės Angelos Merkel vadovaujamai koalicijai su Socialdemokratų partija (SPD) ir paskatintų abejones dėl A. Merkel įpėdinės, gynybos ministrės Annegret Kramp-Karrenbauer.