Ataka šalia Idlibo miesto buvo surengta prieš džihadistų grupuotės „Hurras al Deen“ pozicijas, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Kol kas neaišku, kas buvo atsakingas už tą ataką ir ar raketos buvo paleistos iš karinių lėktuvų, ar nuo žemės, nurodė SOHR.

„Raketų ataka taikytasi į „Hurras al Deen“, „Ansar al Tawhid“ ir kitų sąjungininkų grupuočių lyderių susitikimą kovotojų mokymo stovykloje“ prie Idlibo, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Rusija penktadienį paskelbė, kad Sirijos vyriausybės pajėgos nuo šeštadienio ryto skelbia vienašališkas paliaubas šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.

Šis pranešimas pasirodė Rusijos remiamoms režimo pajėgoms pasiekus proveržį vienoje iš paskutinių teritorijų, kurią kontroliuoja su prezidento Basharo al Assado režimo pajėgomis kovojanti opozicija.

Rusijos pranešime sakoma, kad paliaubomis siekiama „stabilizuoti situaciją“ Idlibe ir paragino sukilėlius „atsisakyti ginkluotų provokacijų ir prisidėti prie taikos proceso“.

Maskvos remiamos Sirijos prezidento B. al Assado pajėgos anksčiau šį mėnesį atnaujino operacijas džihadistų kontroliuojamame Idlibo regione, praėjus vos kelioms dienoms po paliaubų, turėjusių užbaigti kelis mėnesius trukusius pražūtingus bombardavimus, paskelbimo.

2011 metais brutaliomis represijomis prieš antivyriausybinių protestų dalyvius prasidėjęs pilietinis karas Sirijoje jau nusinešė daugiau kaip 370 tūkst. gyvybių, milijonus žmonių privertė palikti savo namus.