Kaip pranešė valstijos Pataisos ir perauklėjimo departamentas, incidentas įvyko penktadienio popietę Richardo J. Donovano pataisos namuose prie San Diego.

„Greitai sureagavę pareigūnai aptiko kalinį su durtinėmis žaizdomis. Jis buvo nugabentas į ne kalėjime esančią ligoninę, kur jam buvo suteikta medikų pagalba; šiuo metu jo būklė yra stabili“, – sakoma departamento pranešime.

Pranešime neįvardijamas aukos vardas, bet vienas šaltinis iš vyriausybės, pageidavęs likti nežinomas, patvirtino naujienų agentūrai AP, kad nukentėjo S. Sirhanas.

Apie incidentą pirmasis pranešė apie žvaigždes rašantis JAV portalas TMZ.

Pataisos namų pareigūnai pranešė, kad įtariamas užpuolikas buvo nustatytas ir bus atskirtas nuo kitų kalinių, kol vyks tyrimas.

Jordanijos pilietybę turintis palestinietis S. Sirhanas, kuriam dabar yra 75 metai, buvo pripažintas kaltu už R. Kennedy nužudymą 1968-ųjų liepos 5-ąją tuoj po vidurnakčio. Nusikaltimas buvo įvykdytas Niujorko senatoriui paskelbus pergalę ankstesnę dieną vykusiuose Kalifornijos Demokratų partijos kandidatų į prezidentus pirminiuose rinkimuose.

Baigęs sakyti pergalės kalbą savo šalininkams Los Andželo viešbutyje „Ambassador“, R. Kennedy nusprendė išeiti per viešbučio virtuvę. Ten jis stabtelėjo paspausti rankos vienam darbuotojui ir tą akimirką buvo pašautas į galvą. Kitą dieną R. Kennedy mirė.

Iš pradžių S. Sirhanui buvo skirta mirties bausmė, tačiau Kalifornijos valstijoje trumpam uždraudus tokią bausmę, ji buvo sušvelninta iki laisvės atėmimo iki gyvos galvos. Nuteistasis keliskart prašė paleisti jį lygtinai, bet visi prašymai buvo atmesti.

Per tą incidentą buvo sužeisti penki kiti šalia senatoriaus stovėję žmonės. Kilus sąmyšiui, patalpoje buvę asmenys, tarp jų futbolininkas Rosey Grieris ir olimpinis čempionas Raferis Johnsonas, atėmė iš S. Sirhano ginklą.

Vėliau S. Sirhanas tvirtino nepamenantis šaudynių ar savo prisipažinimo.

Kaip didelio atgarsio sulaukusį nusikaltimą įvykdęs kalinys, S. Sirhanas buvo laikomas atskirai nuo kitų įkalintųjų Šiaurės Kalifornijos Korkorano valstijos kalėjime, bet prieš kelerius metus buvo perkeltas į Richardo J. Donovano pataisos namus.