Protestuotojų buvo matyti ir aplinkinėse gatvėse. Policija prieš tai prie Kinijos vyriausybės ryšių biuro pastatė naujas barikadas ir gatvėse išstatė vandens patrankas.

Honkonge jau tris mėnesius vyksta masinės demonstracijos už demokratiją ir prieš didėjančią Pekino įtaką. Per jas praėjusį savaitgali vėl kilo smurtiniai susirėmimai. Policija prieš demonstrantus panaudojo vandens patrankas, o vienas pareigūnas pirmą kartą nuo protestų pradžios paleido šūvį.

Šeštadienį planuota demonstracija buvo skirta paminėti penktąsias vadinamojo Skėčių judėjimo metines. Prieš ją policija suėmė protestų lyderius Joshua Wongą ir Agnes Chow, taip pat dar mažiausiai tris žinomus aktyvistus bei tris su demokratijos judėjimu susijusius parlamentarus. Vėliau jie paleisti už užstatą.

Sulaukę spaudimo, organizatoriai atšaukė šeštadienį planuotą didelę demonstraciją, kurią jau ketvirtadienį policija uždraudė. Tačiau jie paskelbė apie kitokias akcijas. Kad apeitų demonstracijų draudimą, aktyvistai, be kita ko, ragino rinktis į religinius sambūrius: daugelis demonstrantų šeštadienį turėjo su savimi kryžius ir giedojo „Alelliuja“.

Lygiai prieš penkerius metus Kinijos vyriausybė nusprendė uždrausti politines reformas Honkonge. Šis sprendimas 2014-aisiais sukėlė Skėčių judėjimą. Jau tada šiandien 22-ejų Joshua Wongas vadovavo 79 dienas trukusiems protestams.