„Visi požymiai rodo, kad jis smogs labai stipriai ir kad jis bus labai stiprus“, - kalbėjo D. Trumpas apie stichiją, kuri sekmadienį arba pirmadienį kaip 4-5 kategorijos uraganas gali smogti JAV pakrantei.
„Atrodo, kad tai gali būti visiškas monstras“, - sakė prezidentas. Esą yra būgštavimų, kad uragano siautėjimas gali turėti tokių pat skaudžių padarinių, kaip kažkada „Andrew“ – ar net skaudesnių.

„Andrew“ 1992-aisiais Floridos rytinę pakrantę užgriuvo kaip penktos kategorijos uraganas, tada žuvo dešimtys žmonių. Nuostoliai įvairiose valstijose siekė 43 mlrd. dolerių.

„Dorian“ šiuo metu semiasi galios virš šiltų vakarinio Atlanto vandenų. Dabar jis įvardijamas kaip antrosios kategorijos organas, jo vėjo stiprumas siekia iki 170 km/h.

D. Trumpas paragino žmones pakrantės valstijose ruoštis uraganui. „Būkite budrūs, būkite saugūs – ir tegul Dievas saugo jus“, - sakė prezidentas. Vyriausybė esą mobilizavo geriausius ekspertus ir į teritoriją gabena maisto produktus bei vandenį. Neatmetama ir gyventojų evakuacijos galimybė.

Dėl uragano D. Trumpas atšaukė savo kelionę į Lenkiją, kur nuo sekmadienio turėjo dalyvauti renginiuose, skirtuose Antrojo pasaulinio karo pradžiai.